Condamnare cu suspendare, pentru un procuror acuzat de ucidere din culpă

495
Condamnare cu suspendare, pentru un procuror acuzat de ucidere din culpă - xprocuror-1634042614.jpg
Magistrații Curții de Apel Constanța au încheiat judecata într-un dosar în care un procuror a fost cercetat pentru ucidere din culpă, în urma unui accident rutier. Judecătorii l-au condamnat pe procurorul Cătălin Vișinoiu la un an de închisoare cu suspendare.

Tragicul incident rutier a avut loc în toamna lui 2013, la ieșire din localitatea tulceană Jijila. La volanul autoturismului era procurorul Cătălin Vișinoiu, la vremea respectivă prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin. La un moment dat, pe drumul spre Măcin, șoferul a pierdut controlul mașinii, pe fondul unui carosabil umed și a vizibilității reduse, și a intrat cu mașina într-un copac de la marginea carosabilului. În urma impactului a decedat pasagerul de pe scaunul din dreapta, un bărbat de 46 de ani.

Pe numele procurorului a fost deschis un dosar pentru ucidere din culpă, iar de la sfârșitul lui 2017 este pe masa judecătorilor. Judecata a fost întârziată de absența martorilor, în repetate rânduri fiind nevoie de mandate de aducere a acestora, cât și de lipsa rapoartelor de expertiză.

În cadrul cercetării judecătorești, magistrații Curții de Apel Constanța au reținut în favoarea inculpatului circumstanţele atenuante, constând în conduita acestuia înainte de săvârşirea infracţiunii, faptul că personal a suferit ample vătămări corporale ca urmare a accidentului produs.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2677 secunde