CONCORDIA 19. Militari români, alături de specialiști din SRI și SPP

2803
CONCORDIA 19. Militari români, alături de specialiști din SRI și SPP - armataconcordia-1570563582.jpg

Articole de la același autor

Luni, 7 octombrie, la sediul Brigăzii 61 Vânători de Munte "General Virgil Bădulescu" din Miercurea Ciuc, a avut loc ceremonia de deschidere a Exercițiului interinstituțional CONCORDIA 19. 


La activate, au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Protecție și Pază, Serviciului de Telecomunicații Speciale, precum și ai autorităților publice locale. 
Prezent la ceremonie, generalul-locotenent Daniel Petrescu, locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, a declarat: "Păstrăm ca o caracteristică comună acest caracter interinstituțional și dorința de a ne pregăti împreună. Observăm în acest an o extindere a locurilor unde sunt dispuși militarii care acționează în cadrul exercițiului: București, Bacău, Târgu Mureș, unitățile militare din județele Harghita și Covasna, și, în același timp, și o extindere a spectrului amenințărilor pe care dorim să le contracarăm - și menționez aici includerea Centrului de Excelență din cadrul Academiei Tehnice Militare și a Comandamentului Apărării Cibernetice, privind contracararea amenințărilor care se manifestă în domeniul cibernetic. Este un lucru bun, este un lucru îmbucurător, în special această cooperare interinstituțională".


În cadrul CONCORDIA 19, cooperarea interinstituțională implică acțiuni CIMIC (cooperare civili-militari) desfășurate la nivel local, exerciții tactice menite să dezvolte coeziunea între structurile implicate, astfel încât capacitatea de răspuns a acestora în situații specifice să atingă nivelul maxim de eficacitate, informează Biroul de presă al MApN. 


Fiecare structură implicată își va testa nivelul de operativitate prin desfășurarea unor secvențe tactice de instruire etapizată - apărare CBRN, contracararea atacurilor de tip CYBER, precum și intervenția medicală specializată. 


Tot în cadrul Exercițiului interinstituțional CONCORDIA 19, timp de cinci zile, Caravana SMURD "Fii pregătit" desfășoară activități specifice de predare a cursurilor de prim ajutor pentru publicul larg. 


XXX 
Aproximativ 500 de militari din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Protecție și Pază și Serviciul de Telecomunicații Speciale participă, în perioada 7-13 octombrie 2019, la exercițiul interinstituțional CONCORDIA 19, în mai multe locații din județele Covasna și Harghita, precum și municipiul București. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5902 secunde