Comunicațiile în zonele izolate, în vizorul Salvamont și STS

187
Comunicațiile în zonele izolate, în vizorul Salvamont și STS - ddd-1579771824.jpg

Articole recomandate

Salvamont România a anunțat, joi, că va continua în acest an, împreună cu Serviciul pentru Telecomunicații Speciale (STS), implementarea noului sistem de radiocomunicații digitale pentru asigurarea comunicațiilor în zonele izolate, fără acoperire cu alte sisteme sau rețele de telefonie mobile, relatează Agerpres.

"Implementat în anul 2019 la nivelul a 21 de județe, sistemul a fost testat de către salvamontiști, rezultatele obținute fiind de excepție privind calitatea semnalului și acoperirea teritorială mai ales în zonele montane. Sistemul permite vizualizarea, pe monitoarele calculatorului sau ale terminalului mobil, locația sau deplasarea în teren a salvatorului, conectarea stației automat pe cel mai bun releu, precum și interconectarea cu sistemele de radiocomunicații existente utilizate de elicopterele SMURD și de celelalte echipaje ale agențiilor de intervenție în situații de urgență", se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Salvamont România.

Conform aceleiași surse, salvamontiștii din județele Gorj, Alba, Maramureș și Prahova lucrează deja pe acest sistem cu terminale proprii. Salvatorii montani din județele Bacău, Bihor, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Satu Mare și Sibiu folosesc temporar terminalele aparținând STS, urmând să utilizeze, la rândul lor, terminale proprii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2341 secunde