Componente pentru sistemul de rachete Patriot, produse la Bacău

148
1
Componente pentru sistemul de rachete Patriot, produse la Bacău - 477174hhmy6gexdzta30tjsdrodspr7h-1519978589.jpg

Articole recomandate

Aerostar Bacău ar putea produce componente pentru sistemul de rachete Patriot. Raytheon, o companie americană specializată în soluții de apărare, a emis o cerere de ofertă către Aerostar pentru mai multe informații despre piese prelucrate și piese mecanice pentru radarul Patriot.


Componentele ar putea fi fabricate la fabrica din Bacău, scrie Agerpres.ro.


"Această cerere de ofertă este o oportunitate pentru Aerostar de a furniza componente atât pentru sistemele Patriot destinate României, cât și pentru inventarul global de sisteme Patriot. Peste 220 de unități Patriot aflate în proprietatea a 14 națiuni, inclusiv România, reprezintă o piață foarte mare și o oportunitate de export foarte bună pentru industria de apărare românească", a declarat, pentru sursa citată, Tom Laliberty, vicepreședinte Apărare Integrată Antiaeriană și Anti-rachetă din cadrul diviziei Raytheon Sisteme Integrate de Apărare.

În octombrie 2017, Raytheon a semnat un Memorandum de Întelegere cu Aerostar, care negociază pentru semnarea de noi înțelegeri cu mai multe firme românești.


"Aerostar își dorește să aprofundeze colaborarea cu Raytheon și să aibă oportunitatea de a contribui la fabricarea sistemelor Patriot pe care le va avea România", a afirmat Grigore Filip, președinte și director general Aerostar.


Potrivit sursei citate, soluțiile Globale Patriot de la Raytheon reprezintă cel mai avansat sistem tactic antiaerian și anti-rachetă din lume. Sistemul de apărare oferă protecție împotriva unui număr mare de amenințări actuale, inclusiv aeronave, rachete tactice balistice, rachete de croazieră și vehicule aeriene autonome.

"Această cerere de ofertă este doar începutul unui parteneriat pe termen lung între Raytheon și România. Lucrând îndeaproape cu industria românească de apărare, Raytheon va crea locuri de muncă atât în România, cât și în Statele Unite, contribuind astfel la consolidarea relațiilor dintre țările noastre", a menționat Mike Ellison, Country Manager Raytheon România.

Raytheon este companie din domeniul tehnologiei și inovației cu 64.000 de angajați care a înregistrat venituri de 25 de miliarde de dolari în 2017. Aceasta este specializată în soluții de apărare, guvernare civilă și securitate cibernetică. Raytheon are sediul în Waltham, Massachusetts.

Aerostar este o companie aerospațială și de apărare din România, care se specializează în producția, ansamblarea, integrarea și suport logistic integrat pentru o gamă largă de sistem de apărare și aviație, notează sursa citată.


sursa: libertatea.ro


Comentează știrea

Lucica
2 martie 2018
Si noi producem

Foarte frumos. Bacaul produce, Clujul, Brasovul etc. Constanta produce doar asistati penteu voturi si chioscuri pentru spalat creieri la pensionari

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3689 secunde