Companiile aeriene nu-și pot permite să restituie costul biletelor anulate

340
Companiile aeriene nu-și pot permite să restituie costul biletelor anulate - alexandredejuniac12048x1365-1586267637.jpg

Articole recomandate



Companiile aeriene globale nu-și pot permite să restituie costul biletelor anulate din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), a declarat marți directorul Asociației Internaționale de Transportat Aerian (IATA), Alexandre de Juniac, operatorii emițând în schimb vouchere, deoarece își prezervă numerarul pentru a supraviețui, informează agerpres.ro.


"Elementul cheie pentru noi este să evităm să rămânem fără numerar, astfel încât rambursarea costul biletelor anulate este aproape imposibilă", a afirmat șeful IATA, la o conferință de presă.


Asociațiile pentru protecția consumatorilor au criticat operatorii aerieni că au încălcat regulile și nu au restituit costul biletelor. IATA a explicat că o treime din angajații companiilor aeriene globale fie se află în șomaj tehnic, fie nu mai au loc de muncă.


Recent, oficialii IATA au estimat că se așteaptă ca măsurile fiscale ale guvernelor și acțiunile băncilor centrale să se concretizeze într-o cerere mai mare pentru călătorii cu avionul în trimestrul patru, după o carantină extinsă în trimestrul al doilea și o situație slabă în trimestrul al treilea. Cu toate acestea, IATA a avertizat că liniile aeriene se confruntă cu dificultăți severe pe termen scurt, în condițiile în care economia este în pragul recesiunii.


Pandemia de coronavirus a antrenat o cvasi-paralizie a transportului aerian la nivel mondial din cauza măsurilor de izolare și a interdicțiilor de deplasare impuse pentru miliarde de persoane.


IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5072 secunde