Comisia Europeană, îngrijorată cu privire la modificarea legilor justiției din România

159
1
Comisia Europeană, îngrijorată cu privire la modificarea legilor justiției din România - comisia-1503638522.jpg

Articole recomandate

Comisia Europeană a cerut Guvernului român să detalieze modificările propuse la legile justiției, exprimându-și îngrijorarea că ar putea fi un pas înapoi în lupta împotriva corupției, scrie agenția Reuters, citată de News.ro.


"Solicităm autorităților române proiectul de lege și explicați suplimentare. Ireversibilitatea progreselor înregistrate de România în lupta împotriva corupției în ultimii zece ani este esențială pentru Comisie", arată Comisia Europeană într-o declarație transmisă joi.

Reuters scrie că România este considerată unul dintre cele mai corupte state ale Uniunii Europne, iar Bruxelles-ul supraveghează atent sistemul de justiție.

Și președintele francez Emmanuel Macron a vorbit despre aceste preocupări în cursul vizitei oficiale făcute joi la București.

"Am discutat cu președintele și premierul despre proiectul de reformă a sistemului de justiție, care nu este în concordanță cu lupta împotriva corupției. Amândoi mi-au promis că-și vor continua angajamentul de a duce mai departe lupta împotriva corupției", a declarat Macron la recepția de la ambasada franceză.


Liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că măsurile anunțate au fost doar principii și că criticii s-au grăbit să reacționeze. "Este doar începutul unui proces care nu va fi simplu", a declarat Dragnea.

Unul dintre critici a fost președintele Klaus Iohannis, care a declarat că dacă măsurile sunt aprobate, acestea vor pune eforturile de reformă înapoi cu un deceniu, notează Reuters.



Comentează știrea

Ismail via brussel
25 august 2017
Ei vor ,ei fac .

An putini de guvern amenzi știți să aplicați ,dar legi dure nu aplicați de ce e a 2 creștere de economie a României ,an pula mea ați semnat tratatul cu Uniunea Europeană sunteți legați ,cei care fac din parlamentul euro deputat puteți veni cu legi schimbate dure și severe pentru distrugerea corupției acte oficiale cat va fi ratatul cu UE pe masa Comisiei Europarlamentară noii din via diaspora susținem de a distruge corupția .Naveti curaj adică din amenzi aveți salariu pentru ,poliția Română ,pentru jandarmeria Română , pentru alte ciuperci din artera Ministerul de Interne DIAS ,DICOT etc.eu am ajuns la concluzia că Corupția poate hrăni și pe Pensionari de ce nu tăiați de pe fluturaș a salariaților cost suplimentar la ceasuri .CORUPTIA ESTE MAMA PATRIEI A ROMÂNIA.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.776 secunde