Comisia Europeană cere Guvernului României să "reevalueze ceea ce a făcut"

282
2
Comisia Europeană cere Guvernului României să

Articole recomandate

Comisia Europeană a cerut, ieri, Guvernului României să reevalueze ordonanța de urgență privind modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, precum și proiectul de lege privind grațierea, apreciind că este "îngrijorător" ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile.

"În ultimii 28 de ani, într-un fel sau altul, am urmărit evoluțiile din România. Dacă vedem progresele făcute în această perioadă, nu putem decât să fim impresionați de forța voinței poporului român să devină o democrație europeană funcțională", a declarat, ieri, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, într-o dezbatere în plenul Parlamentului European reunit la Bruxelles.

El a spus că progresele României sunt evidențiate în raportul pe justiție din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) publicat săptămâna trecută de Comisia Europeană.

"Am evaluat progresele din ultimii 10 ani. Întotdeauna evoluțiile au fost spectaculoase. România se află în ultima etapă a acestei evoluții spre consolidarea statului de drept, etapa de dinainte ca acest proces să devină ireversibil", a declarat Timmermans, conform traducerii în limba română asigurate de Parlamentul European.

Prim-vicepreședintele CE a spus însă că este "îngrijorător ceea ce am văzut ultimele zile", prin adoptarea ordonanței de urgență privind modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, precum și prin proiectul de lege privind grațierea.

El a atras atenția că acestea sunt "elemente negative" în lupta împotriva corupției și un "pas înapoi față de ultimii 10 ani".

"Fac apel la guvern să reevalueze ceea ce a făcut", a spus Timmermans, într-o dezbatere în plenul Parlamentului European pe tema situației din România, organizată la cererea delegației române din Partidul Popular European (PPE).

Comentează știrea

prostitu
3 februarie 2017
ue !?

LUATZI LABA DE PE ROMANIA JEFUITA DE VOI, CAPII UE ! SA VA FIE RUSIIIIIIIIIIINE ! ROMANIA " VACA DE MULS A CAPILOR UE SI LUI JOHANIS KW, IMPREUNA CU TRADATORII ROMANIEI ( " TZARA MEA / NOASTRA DE DRAG, TZARA MEA / NOASTRA DE DOR " )

chiar ca esti prost!
3 februarie 2017
ue???

fara UE, care cat de cat, i-a mai tzinut in frau, eram de mult praf si pulbere, jefuiti de hotii nostri dragi, sau vanduti pe nimic! Dobitocule!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7328 secunde