Comandantul Suprem al Forțelor Aliate, discuții cu ministrul Apărării Naționale

169

Articole de la același autor

Mihai Fifor, ministrul Apărării Naționale, a avut, recent, o întrevedere cu generalul Curtis Scaparrotti, Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR), aflat în vizită oficială în România.

Agenda de discuții a inclus subiecte de actualitate de pe agenda NATO, cu accent pe eforturile aliate curente pe palierul descurajării și apărării, al reformei Structurii de Comandă NATO și al proiectării stabilității, inclusiv în perspectiva Summit-ului NATO din luna iulie de la Bruxelles.

Ministrul Fifor a exprimat sprijinul țării noastre pe aceleași coordonate de până acum, printre care: menținerea contribuției României la misiunea Resolute Support din Afganistan; sprijin pentru stabilizarea Irakului prin participarea României la Coaliția Globală anti-DAESH; menținerea abordării omnidirecționale în acordarea sprijinului aliat atât partenerilor estici, cât și sudici.

La rândul său, înaltul oficial NATO a mulțumit României pentru contribuția semnificativă pe palierul securității internaționale prin participarea sa constantă și determinantă la misiunea Resolute Support din Afganistan, precum și la misiunea KFOR din Kosovo. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4161 secunde