Comandanţi din armatele SUA şi Marea Britanie, în vizită de lucru, în Poligonul Capu Midia

340

Articole de la același autor

Poligonul Capu Midia a primit miercuri, 12 mai, vizita de lucru a unei delegații din care au făcut parte comandantul Corpului Multinațional Sud-Est, generalul-maior Tomiță Cătălin Tomescu, comandantul Corpului V al Forțelor Terestre ale Statelor Unite ale Americii, generalul-locotenent John S. Kolasheski și comandantul Comandamentului Corpului Aliat de Reacţie Rapidă – Headquarters Allied Rapid Reaction Corps (HQ ARRC) din Marea Britanie, generalul-locotenent Sir Edward Smyth-Osbourne.

Înalții oficiali militari au purtat discuții legate de organizarea exercițiului “Defender Europe 21” cu comandantul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”, colonelul Viorel-Eugen Bitan și cu ofițeri din cadrul Poligonului Complex de Trageri Capu Midia. La final, au vizitat simulatorul de ţinte aeriene MTS II, unde au asistat la un antrenament al militarilor pe un scenariu de luptă antiaeriană.

Exercițiile din cadrul „Dacia 21 Livex” au ca scop consolidarea posturii de apărare și descurajare naționale și aliate și confirmă capacitatea Armatei României de a-și angaja capabilitățile în operații defensive, precum și disponibilitatea permanentă a structurilor Alianței și a partenerului strategic american de a disloca rapid în țara noastră efective credibile pentru realizarea apărării, la nevoie.

Complexul de exerciții „Dacia 21 Livex” armonizează două componente principale de instruire în context multinațional - exercițiul NATO SteadFast Defender 21, condus de Comandamentul Forțelor Întrunite de la Napoli, care presupune dislocarea din Turcia în România a unei forțe de reacție rapidă a NATO, respectiv exercițiul „Defender Europe 21”, care cuprinde o serie de evenimente majore de instruire, sub conducerea Comandamentului Forțelor Terestre ale SUA în Europa și Africa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5655 secunde