Colegii tânărului depistat cu coronavirus, izolați la domiciliu

Miercuri, 04 Martie 2020
455
Direcția de Sănătate Publică Timiș a anunțat că toți colegii de clasă ai tânărului de 16 ani, ale cărui teste au ieșit pozitive pentru coronavirus, vor fi izolați la domiciliu, iar cursurile clasei vor fi suspendate, relatează Digi 24. Decizia de suspendare a cursurilor pentru clasa în care a învățat băiatul confirmat cu noul coronavirus a fost luată de Direcția de Sănătate Publică Timiș și de Inspectoratul Județean Școlar.

"Având în vedere faptul că pacientul este elev în clasa a IX-a, de comun acord cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș și directorul școlii, s-a luat decizia de sistare a cursurilor pentru elevii clasei, până la noi dispoziții. Toți elevii clasei respective se află izolați la domiciliu sub monitorizarea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Timiș", se arată într-un comunicat al DSP Timiș.

Reprezentanții instituției anunță că au indentificat persoanele cu care tânărul a intrat în contact, de la care vor fi recoltate, joi, probe.

Potrivit DSP Timiș, în județ sunt 538 de persoane izolate și monitorizate. Tânărul din Timișoara este primul caz de infecție cu noul coronavirus la un minor din România. El este nepotul bărbatului de 47 de ani, în cazul căruia a fost confirmată, de asemenea, infecția. În total, în România au fost depistate șase persoane infectate cu noul coronavirus din China. Primul caz, un tânăr de 25 de ani din Gorj, s-a vindecat și a fost externat.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1899 secunde