Coeziunea plutonului și motivarea subordonaților - cuvinte cheie în îndeplinirea misiunilor

179
Coeziunea plutonului și motivarea subordonaților - cuvinte cheie în îndeplinirea misiunilor - afganistan-1585833353.jpg

Articole recomandate

Sublocotenentul Ioana-Codruța Băia este comandant pluton în Batalionul 21 de Protecția Forței "Black Vipers", structură dislocată, în această perioadă, în Afganistan.

Ofițerul coordonează toate activitățile necesare securizării Bazei Aeriene Kandahar, cu scopul de a interzice accesul neautorizat al tuturor persoanelor și autovehiculelor.

Codruța este la prima misiune într-un teatru de operații. Dorința puternică de a coordona activitățile din ECP 5 (Entry/Exit Check Point) a făcut-o să treacă mult mai ușor peste perioada de adaptare la condițiile de lucru și la factorii de mediu.

"Pentru un comandant de pluton, este foarte importantă relația cu subordonații și coeziunea din interiorul plutonului. Din punct de vedere motivațional, este vorba despre o reciprocitate. La nivelul plutonului, ne motivăm unul pe celălalt atunci când este nevoie. Chiar și pentru militarii care au la activ mai multe misiuni în teatrele de operații este o activitate nouă. Prin urmare, comunicăm mult mai intens, ne sfătuim indiferent de funcție sau grad și reușim de fiecare dată să luăm cea mai bună decizie", a declarat sublocotenent Ioana-Codruța Băia.

Plutonier major Vasile GĂBRIAN

Ministerul Apărării Naționale - Forțele Terestre Române




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3193 secunde