COD RUTIER 2019. Ce amenzi riscă șoferii care aruncă chiștoace pe geamul mașinii

497
COD RUTIER 2019. Ce amenzi riscă șoferii care aruncă chiștoace pe geamul mașinii - soferiamenzi59872500-1573888046.jpg

Articole recomandate

Șoferii care aruncă chiștoacele de la țigări pe jos riscă amenzi usturătoare conform Noului Cod Rutier. Persoanele care sunt surprinse nerespectând reglementările codului rutier riscă să primească între nouă și 20 de puncte de amendă, echivalentul unei amenzi între 1.305 lei și 2.900 de lei.

COD RUTIER 2019. Există posibilitatea ca punctul de amendă să crească începând cu 1 ianurie 2020, în cazul în care nu se decide înghețarea acestuia de către Guvern, cum s-a întâmplat în ultimii doi ani.

Pe străzile din România ajung peste trei miliarde de chiștoace anual, iar Poliția Româna susține campania la nivel național "NU arunca chiștoace", inițiată de către Răzvan Bușulescu & Marian Rădună, fondatori. Aceștia organizează campanii de strângere a chiștoacelor de pe străzile din țară, sprijiniți de către persoanele care se ofera ca voluntari.

"9-20. Nu sunt ore, sunt doar puncte amendă pentru aruncarea chiștoacelor pe jos. Dacă tu arunci pe jos, și alții vor arunca. Ai scrumieră? Folosește-o! Strada nu este o scrumieră! O campanie la care ne-am alăturat și noi în acest an", a avertizat Poliția Română pe Pagina de Facebook.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 16 Noiembrie 2019
Stire din Eveniment : Trei mașini distruse, într-un incendiu!
Pagina a fost generata in 0.626 secunde