CNCD a sancționat publicația Timesnewroman cu 16.000 de lei pentru un pamflet în care este criticată iubita lui Dragnea

3109
CNCD a sancționat publicația Timesnewroman cu 16.000 de lei pentru un pamflet în care este criticată iubita lui Dragnea - dragnea-1524669130.jpg

Articole recomandate

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a sancționat publicația Timesnewroman.ro, pentru articolul "Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-iști, ...’’.  CNCD a anunțat, printr-un comunicat de presă, că a amendat cu 5.000 de lei societatea care administrează publicația, tot cu 5.000 lei pe autorul articolului, cu 3.000 lei pe editorul șef și tot cu 3.000 lei pe administratorul Infant Media SRL. 


Pamfletul făcea referire la iubita lui Liviu Dragnea, Irina Alexandra Tănase, prezentă în martie la Congresul extraordinar al PSD în primul rând al Sălii Palatului, alături de premierul Viorica Dăncilă și de primarul Capitalei, Gabriela Firea, scrie Hotnews. Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a întrunit miercuri, 25.04.2018, în ședință de soluționare a petițiilor. Președintele instituției, Csaba Asztalos, a declarat pentru Adevărul că, în opinia CNCD-ului, articolul cu pricina este "mai mult decât sexist. Cred că oricine va citi textul va înțelege de ce am dat acest verdict. Sunt cinci femei care au sesizat CNCD-ul cu privire la conținutul acelui articol. Acestea au acționat în instanță atât publicația cât și autorul", a afirmat șeful CNCD. 


Redăm mai jos poziția transmisă de CNCD: Articolul postat pe pagina de internet www.timesnewroman.ro, din data de 12.03.2018, cu titlul "Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-iști, …’’, prin care se creează o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa femeilor membre PSD reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate al acestora conform art. 2, alin.1. și art 15. din O.G. 137/2000, republicată; S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 5.000 lei pentru Infant Media SRL, care administrează publicația, 5.000 lei pentru autorul articolului, 3.000 lei pentru editorul șef și 3.000 lei pentru administratorul Infant Media SRL și obligația de a publica pe www.timesnewroman.ro un rezumat al hotărârii în speță (pentru o perioadă de 30 de zile) precum și în două cotidiene naționale. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți (8), cu excepția amenzii privind administratorul societății comerciale (două voturi împotrivă).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9969 secunde