Clipe de coșmar pentru zeci de constănțeni înzăpeziți în Bulgaria

660
1
Clipe de coșmar pentru zeci de constănțeni înzăpeziți în Bulgaria - iarnalaconstanta61-1327858773.jpg

Vremea rea nu a dat bătăi de cap doar autorităților românești. Zeci de conaționali au suferit de frig și foame în țara vecină pentru că autoritățile bulgărești au fost depășite de problemele create de zăpadă și ger. Mai mult decât atât, românii care au fost prinși în nămeți la doar câțiva zeci de kilometri de la granița dintre Bulgaria și România au acuzat că angajații de la Drumuri vecini le-au cerut sute de euro pentru a-și face treaba. În cele din urmă, cu intervenția și a Gărzii de Coastă Române, românii blocați peste hotare au reușit să ajungă în țară.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 1,30, polițiștii de frontieră constănțeni au intervenit pe lângă autoritățile de frontieră bulgare pentru deblocarea a două autoturisme, în care se aflau șase cetățeni români, care rămăseseră înzăpezite pe teritoriul Republicii Bulgaria, în zona localității Durankulak, la aproximativ 10 kilometri de granița cu România.
Doar cu ajutorul unui utilaj de deszăpezire sosit din România, însoțit de polițiști de frontieră români și bulgari de la Vama Veche, autoturismele au putut fi scoase din nămeții de zăpadă și aduse pe teritoriul țării noastre. Cetățenii români, domiciliați în municipiul Mangalia, au putut ajunge, sâmbătă dimineață, teferi, la casele lor.


Două autocare, blocate în nămeții din Bulgaria
Într-o situație disperată s-au aflat și pasagerii din două autocare ce se întorceau din Turcia. Mașinile, care efectuează curse regulate pe ruta Istanbul - Constanța, și în care se aflau aproximativ 30 de cetățeni români, rămăseseră blocate în dreptul localității Șabla, la 30 de kilometri de granița cu România.
Cu greu, autoritățile bulgare au reușit să facă drum celor două autocare până în localitatea Kavarna, situată la 20 de kilometri de graniță, unde cei 30 de oameni au înnoptat. În dimineața zilei de 28 ianuarie, cele două autocare au încercat să-și continue drumul, dar au întâmpinat alte blocaje în trafic în zona localității Durankulak, situată la 10 km de graniță.
Abia sâmbătă, la ora 11,30, zecile de români, cu nervii întinși la maximum, au ajuns pe teritoriul României. Ei au acuzat autoritățile bulgare că angajații care ar fi trebuit să intervină pentru deblocarea drumului le-au cerut câteva sute de euro pentru a interveni cu utilajele de deszăpezire.



Comentează știrea

Theodora
30 ianuarie 2012
civilizatie?

Eu sint din Mangalia,vara lui 2010,am fost cu fica mea cu o masina Citroen C1. in Bulgaria doar pentru 3 zile la Nisipurile de aur.Vreau sa va spun din inima ca am avut un cosmar.Ne-am dus sa mancam si ne-au luat masina din parcare.Am gasit-o la 5 km.Am platit o multime de euro.Fratilor nu se merita sa mergeti in Bulgaria,sint pusi numai pe jupuit ,in special pe romani.In fiecare iarna se intimpla aceeasi procedura,de-zapezirea de romani cu utileje romanesti ca sa ne ajutam con-cetatenii.Romanii chiar nu s-au lecuit de acesti vecini,care sinr rasisti si nu le place ca noi sintemRomani?avem o tara minunata,chiar o cunoaste-ti asa de bine de va duceti la Bulgari?Eu cred ca din snobism,ori nu stiu ce-i asteapta.,or nu le vine sa creada ce se spune de alti turisti patiti.Convingeti-va fratilor pe pielea voastra.Sa auzim numai de bine.

Articole pe aceeași temă

Luni, 30 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului  supărat
Pagina a fost generata in 0.3776 secunde