Cine sunt constănțenii URMĂRIȚI PENAL în Dosarul "FRAUDE LA REFERENDUM"!

2078
5
Cine sunt constănțenii URMĂRIȚI PENAL în Dosarul
Referendumul organizat, în vară, pentru suspendarea din funcție a președintelui Traian Băsescu a iscat o serie de scandaluri în toate colțurile țării. Sute de persoane au fost aduse la audieri, iar dacă unele au fost audiate în calitate de martori, pentru altele s-a început urmărirea penală sub diverse acuzații. 

Județul Constanța nu a fost ocolit de fraudele pe care le-ar fi comis anumiți membri de comisii, astfel că, ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus începerea urmăririi penale față de cinci dintre aceștia.

Buletine de vot false la Ovidiu

Potrivit unui comunicat de presă emis, ieri, de Ministerul Public, în urma continuării cercetărilor în dosarul "Fraude la referendum", procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au derulat și derulează cercetări față de membrii mai multor birouri electorale constituite pe raza județului Constanța.

Prin urmare, procurorii au dispus începerea urmăririi penale față de Veronica Popescu, Manuela Raluca Cojocaru Libu, Maria Petre, Elena Popa și Mariana Pușcașu, membri ai biroului electoral al Secției de votare nr. 360 din Ovidiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de introducere în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători sau falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale prevăzută de art. 55 din Legea 3/2000.

Mai exact, prin rezoluția de începere a urmăririi penale, procurorii au reținut următoarea situație de fapt: "Cu ocazia desfășurării referendumului național din data de 29.07.2012, învinuiții au introdus în urnă un număr suplimentar de buletine de vot, corespunzător unui număr de persoane care nu s-au prezentat la urne și a căror semnătură a fost executată în fals, denaturând, în acest mod, realitatea datelor înscrise în documentele întocmite la nivelul biroului electoral".

Cercetările în acest mega-dosar al fraudelor ce se presupune că ar fi avut loc cu ocazia referendumului vor continua și în perioada următoare, la finalul cercetărilor, persoanele considerate vinovate de procurori urmând a fi trimise în judecată.

Comentează știrea

am
22 noiembrie 2012
porcarii

si abuz in serviciu.. la lumina politistii vin cu citatii la oameni la poarta si vorbesc f urat si pe un ton nedemn de niste organe:)) ce se intampla au luat-o toti razna?:))

Vlad
22 noiembrie 2012
Curios...

Cand s-a votat presedintele, la Ambasada Romaniei din Paris a fost un vot la 13 secunde si nimeni nu s-a alarmat de atunci deloc. Oare de ce?

DANIEL
22 noiembrie 2012
LA PUSCARIE

Dupa parerea mea aceste jigodii care au vrut sa falsifice vointa poporului prin "ajutarea" atingerii procentului de 50%+1 ar trebui acuzati de subminarea puterii de stat prin folosirea falsului, furtului si bine-nteles luarea de spaga de la cei care au organizat referendumul. Locul lor e la o puscarie tip Gherla sau Doftana, daca nu castiga iar ciuma rosie alegerile...

angi
22 noiembrie 2012
vot Paris

La Paris s-a votat repede , pt ca s-au completat buletine inca de la coada de pe strada , cum au cerut alegatorii ca sa termine mai repede , avand in vedere timpul nefavorabil . Nu consider ca e o frauda incat sa se bata moneda continuu !!!

Răspuns la: Curios...
Adăugat de : Vlad, 22 noiembrie 2012
Cand s-a votat presedintele, la Ambasada Romaniei din Paris a fost un vot la 13 secunde si nimeni nu s-a alarmat de atunci deloc. Oare de ce?
nike store berlin
23 noiembrie 2012

Really enjoy, accord, admiration, you should not combine everyday people over a everyday hatred with regards to something. nike store berlin http://www.nikestorefrankfurtde.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2547 secunde