Trimis după gratii

Cine este polițistul din Constanța prins luând mită. Avea barcă și tarife la șpagă de mii de euro

5277
11

Articole de la același autor

A aruncat pe apa sâmbetei toți anii de muncă și și-a pătat uniforma după ce ar fi cerut mită. Este vorba despre subcomisarul Laurențiu Marin Dobre, care activează la Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. Vineri după-amiază, magistrații Tribunalului Constanța au decis ca ofițerul să își petreacă următoarele 30 de zile în spatele gratiilor. Laurențiu Marin Dobre este acuzat de comiterea infracțiunii de luare de mită și a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Constanța. Polițistul a fost prins în flagrant, joi seară, în Portul Turistic Tomis. În luna aprilie a acestui an, ofițerii Serviciului de Investigații Criminale au organizat mai multe acțiuni și percheziții pe raza județului vizați fiind cei care fură bunuri din patrimoniul cultural al României din situri arheologice din Dobrogea. La finalul perchezițiilor anchetatorii au ridicat mai multe bunuri. Laurențiu Marin Dobre este unul dintre polițiștii care a participat la descinderi. Potrivit anchetatorilor, la sfârșitul lunii iunie, polițistul i-a cerut bani unui bărbat cercetat într-un dosar pentru a nu începe urmărirea penală împotriva lui.

Termen limită pentru restituirea banilor

Subcomisarul i-a spus celui care l-a denunțat că vrea 3.000 de euro. Mai mult, Dobre i-a promis constănțeanului că îi va da înapoi și toate bunurile pe care le-a ridicat în urma percheziției, respectiv monede antice și bunuri de patrimoniu. "La data de 16 iulie 2015, martorul denunțător a fost abordat din nou de inculpatul Dobre Laurențiu Marin, care i-a pretins, încă o dată, suma de 3.000 euro în scopul menționat anterior. Pentru primirea sumei de 3.000 euro, inculpatul Dobre Laurențiu Marin a stabilit ca termen limită data de 20 iulie 2015 și, ulterior, data de 23 iulie 2015", au precizat procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

A pornit motorul ambarcațiunii ca să nu fie interceptat

Constănțeanul a decis însă să depună o plângere la Direcția Națională Anticorupție pentru a se organiza un flagrant. Cei doi au stabilit să se întâlnească joi, în jurul orei 17.00, în Portul Turistic Tomis, unde Dobre are o barcă. După ce s-au plimbat pe faleză, aceștia au urcat pe ambarcațiune, unde Dobre a pornit motorul pentru a se asigura că discuția nu este ascultată. Constănțeanul i-a dat banii inscripționați "MITĂ" polițistului, iar aceștia au fost lăsați în barcă. Imediat, procurorii au intrat pe fir și și-au făcut apariția. În momentul în care i-a văzut și a fost somat de oamenii legii, Dobre s-a aruncat în apă, crezând probabil că așa va scăpa. S-a înșelat. Realizând că nu are unde să meargă, polițistul s-a întors la mal. El a fost luat de procurorii DNA și escortat la audieri.

Aproape un deceniu aruncat pe apa sâmbetei

La finalul declarațiilor, ofițerul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de luate de mită. Vineri, el a fost prezentat instanței de judecată, iar magistrații au decis să îl trimită în spatele gratiilor. Subcomisarul Laurențiu Marin Dobre lucrează în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța de aproximativ nouă ani. În urma flagrantului, Dobre a fost suspendat din funcție. Dacă va fi găsit vinovat, ofițerului i se va desface contractul de muncă.

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
stelu
25 iulie 2015

Oportunitate relaxanta de > > castig! Niciodata nu a fost mai usor ca acum sa > obtii > > castiguri suplimentare in timpul liber, intr-o > colaborare > > deosebit de interesanta si profitabila! Iti faci cum > vrei > > programul si nu ai nicio obligatie! Oferta este numai > pentru > > oamenii foarte seriosi! Cere acum detalii mai multe la > > adresa mea de email: [email protected]

politisti cinstit
25 iulie 2015
golanii din sistem

fratilor eu traiesc cu 2300 lei pe luna cu sotia +2 copii,am 20 de ani de politie ,unul care are 10 ani de sistem are 4-5 case ,ambarcatiuni ,masini scumpe ....de unde le are..este plin ipj constanta de asa ceva

iancu
25 iulie 2015
la puscarie

Procurorii patrioti de la DNA sa ii lege pe toti nemernicii care au furat natiunea romana!! Printre ei si consilierul PPDD dar vopsit rosu de la Kogalniceanu, Scupra Ion, care are sechestru pe avere pentru o frauda de douaa milioane lei!

Mociu C
25 iulie 2015
@ iancu

Toți acești Scupra sunt niște javre mizerabile, în frunte cu acea scursoare a societății Zdreanță Scupra. antiprimarul din Ovidiu. Orasul Ovidiu are nevoie de un om integru, care a dovedit ca pune drapelul patriei mai presus de interesele personale.

nae
25 iulie 2015
e necesara o lupta dura

Treaba e simpla ,politistii cinstiti sa ii dea in git pe cei corupti,numai asa politia isi va recapata increderea cetatenilor,in alte tari s-a intimplat la fel dupa ani si ani de coruptie cinstea a invins dar in primul rind trebuie sa invinga curajul de ai demasca pe corupti chiar sub amenintarile acestora indifferent de grad.Presa adevarata,magistratii onesti,opinia publica mai ales trebuie sa lupte pe viata si moarte cu asemenea personaje care fac rusine tarii nu numai institutiei.In primul rind sint cel putin 50% din efectivul politiei care au averi nejustificate iar viitorii candidati la Academia de poltie ( 10 pe loc aproape) se gindesc multi din ei la averile astea nu la impunerea legii.Dati exemple cu pedepse dure si confiscari de averi altfel nu facem nimic.Salariile ofiterilor sint f. mari in Romania in raport cu alte categorii profesionale (doctorii de ex.) pe cind in alte tari democrate grilele politiei sint inferioare in raport cu ceilalti cetateni(intelectuali mai ales) si tot pun mina tot nu le ajunge fiind invata-ti cu luxul nu sa traiasca decent si onorabil.

i.
25 iulie 2015
ptr. iancu&mociu

ce dracului aveti cu scupra ion de dati comentarii mincinoase pe toate ziarele va e frica ca scupra ion o sa fie primar la anul la cogalniceanu si scupra george mai ia inca un mandat la ovidiu unde a schimbat fata localitatii! javrelor!

Lucia
25 iulie 2015
castig online

http://www.cugetliber.ro/

Lucia
25 iulie 2015
castig online

Urgent! Castiguri chiar din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta, pentru colaborare, persoane foarte serioase si interesate sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time) imediat, din prima luna, cu o activitate usoara, in timpul liber sau full-time, la alegere. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

th.
25 iulie 2015
pentru i.

Derbedeule, nici nu stii sa scrii si vrei sa fii primar: se scrie corect Kogalniceanu nu Cogalniceanu!

Cosmin
26 iulie 2015
Portita spre castiguri!

Portita spre castiguri! Chiar si oamenii obisnuiti, fara experienta in afaceri, pot castiga bani cu acest sistem cu totul revolutionar! Nu e nevoie sa recrutati oameni sau sa construiti retele! Castigul depinde numai si numai de dvs! Va asteptam in echipa noastra! Cereti acum detalii la adresa de email: [email protected]

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Pagina a fost generata in 1.8545 secunde