Cine este judecătorul propus a reprezenta România la Tribunalul Uniunii Europene

242
Cine este judecătorul propus a reprezenta România la Tribunalul Uniunii Europene - cine-1536853831.jpg

Articole recomandate

Mirela Stancu a fost propusă de Ministerul Justiției pentru a ocupa, din partea României, funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene, informează MJ. Ministerul Justiției a înaintat totodată două propuneri de rezervă, respectiv Irina Zlătescu și Mircea Criste, informează Agerpres.

Pe 10 august, Ministerul Justiției a demarat selecția pentru desemnarea candidatului României la funcția de judecător la Tribunalul UE.

Potrivit MJ, cei 18 candidați în numele României pentru funcția de judecător la Tribunalul UE au fost: Cristiana Georgeta Budileanu, Diana Magdalena Bulancea, Cristina Butacu, Mircea Criste, Andreia Liana Constanda, Camelia Lilieana Gheorghiu, Laura Mihaela Ivanovici, Constantin Virgil Ivan-Cucu, Claudia Jderu, Ioana Andreea Mareș, Petre Matei, Valentin Mircea, Ionel Olteanu, Răzvan Horațiu Radu, Mirela Stancu, Ecaterina Raluca Toma, Elena Diana Ungureanu, Irina Zlătescu.

Dintre aceștia, Diana Magdalena Bulancea este judecător la Curtea de Apel București - Secția de contencios, fiind soția lui Marius Bulancea, șef al Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din DNA. În anul 2017, ea a fost detașată la Tribunalul Uniunii Europene.

Magistratul Răzvan Horațiu Radu a fost subsecretar de stat în MAE, agent al Guvernului României pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene și agent guvernamental la CEDO.

România se numără printre cele nouă state membre chemate să desemneze un judecător suplimentar la Tribunalul UE. Cei nouă judecători vor fi numiți începând cu 1 septembrie 2019.

La data de 24 iulie 2018, Guvernul a aprobat, prin memorandum, procedura pentru desemnarea candidatului țării noastre la funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene. Astfel, poate fi desemnată drept candidat al României pentru funcția de judecător la Tribunalul UE persoana care oferă depline garanții de independență și care are capacitatea cerută pentru exercitarea unor înalte funcții jurisdicționale.

Judecătorii Tribunalului nu pot exercita nicio funcție politică sau administrativă, nicio activitate profesionistă, remunerată sau nu, în afara cazului în care Consiliul UE, hotărând cu majoritate simplă, acordă o derogare cu titlu excepțional.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3667 secunde