Cine dirijează, din umbră, Mafia drogurilor la Constanța

3742
10
Cine dirijează, din umbră, Mafia drogurilor la Constanța - fonddroguri2-1421949540.jpg

Articole de la același autor

Bilanțul activității pe 2014 a Agenției Naționale Antidrog - structura Constanța a fost un prilej de a-i pune la aceeași masă pe "cunoscătorii" din domeniul drogurilor. Oamenii legii trag un semnal de alarmă și spun că numărul persoanelor care se droghează, dar și care trafichează astfel de substanțe în Constanța a crescut semnificativ.

Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Constanța și-a prezentat, ieri, bilanțul activității pe anul 2014. La întrunire, au participat, printre alții, procurorul șef al DIICOT Constanța, Laurențiu Bratosin, comisar șef Cristian Oprișan, șeful CPECA Constanța, comisar șef Emilian Pârvu, șeful Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Constanța, dar și subprefectul Constanței, Levent Mustafa Accoium.

"Numărul consumatorilor de droguri care s-au adresat centrului pentru rezolvarea adicției în 2014 este în creștere, nu alarmantă, dar este în creștere. Marea majoritate a persoanelor dependente au ca modalitate de consum fumatul, urmată de prizat", a precizat cms. șef Cristian Oprișan.

Fumat și… prizat

În 2014, CPECA Constanța s-a axat pe prevenirea consumului de droguri, dar și pe consilierea dependenților de substanțe psihotrope. Astfel, centrul a "câștigat", anul trecut, 76 de persoane care s-au prezentat pentru prima oară, cerând ajutor. Majoritatea persoanelor consumatoare care au beneficiat de asistența centrului sunt de sex masculin, cu vârste cuprinse între 15 și 51 de ani. Dintre consumatori, doar opt au fost femei.

"Ne dorim foarte mult să ne aducem, în continuare, contribuția, pentru stoparea ofertei de droguri, dar aceasta nu se face decât dacă reducem cererea. Și există o cerere foarte mare, mai ales în zona aceasta a canabisului și a substanțelor cu efecte psihoactive, denumite în limbajul popular etnobotanice. Ne dorim ca Agenția Națională Antidrog să-și intensifice activitatea, mai ales în mediul școlar, unde primim din ce în ce mai multe semnale că acolo se întâmplă o creștere a consumului de droguri", a declarat cms. șef Emilian Pârvu.

"Unde sunt consumatori mulți, sunt și traficanți mulți"

Șeful DIICOT Constanța a precizat faptul că numărul persoanelor prinse cu droguri în municipiu este în creștere, iar numărul de dosare s-a mărit de patru ori. Cu această ocazie, șeful DIICOT a atras atenția asupra necesității de a ține în frâu acest fenomen care se pare că ar fi scăpat de sub control.

"Consumul de droguri la nivel național și, în principal, la nivel local, a crescut. Serviciul Teritorial Constanța al DIICOT, de la an la an înregistrează o cazuistică cât mai numeroasă, numărul este în creștere comparativ cu o perioadă de acum cinci ani, să zicem. Numărul dosarelor a crescut de cel puțin trei-patru ori. Asta înseamnă că, deși s-au depus eforturi și s-au făcut numeroase acțiuni de încercare a conștientizării consumatorilor cu privire la pericolul la care se expun, punctul meu de vedere este că acesta nu a avut foarte mare succes. De aceea, trebuie văzut ce se întâmplă. Sunt, în continuare, foarte mulți tineri depistați în diverse locuri din municipiul Constanța, în principal, care dețin în permanență la ei în special substanțe noi cu efecte psihoactive, care sunt foarte ieftine și au același efect grav ca și drogurile legale. Drogurile legale nu sunt alcoolul și tutunul, sunt substanțe care au fix același efect ca și canabinoizii, cei din clasa cunoscută, să spun așa, al canabisului. Sunt droguri foarte puternice, care se consumă foarte des. Din acest punct de vedere vreau să trag un semnal de alarmă și să spun că municipiul Constanța, dar și județul se apropie vertiginos de municipiul București care, de departe, are cel mai mare număr de persoane depistate ca fiind consumatoare de droguri. Acolo unde sunt consumatori mulți, sunt și traficanți mulți. Nu suntem nici pe departe pe punctul de a nu mai avea asemenea infracțiuni. Pe cei din societatea civilă îi îndemn ca, ori de câte ori au cunoștințe despre persoane care consumă astfel de substanțe, să se adreseze organelor cu atribuții în sensul acesta", a conchis procurorul șef al DIICOT Constanța, Laurențiu Bratosin. 

Comentează știrea

pliculet
23 ianuarie 2015
turculet

Monitorizati gloata de langa punctul termic din Inel 2 si nu o sa aveți surprize.

jh
23 ianuarie 2015
ou

Oamenii legii trag un semnal de alarmă și spun că numărul persoanelor care se droghează, dar și care trafichează astfel de substanțe în Constanța a crescut semnificativ"''Pai nu ar trebui sa va dari demisia?A dar voi impartiti banii!

Mihaela
23 ianuarie 2015

Oferte de lucru de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! Primele castiguri au fost acordate! Oferim imediat contract legal! Avem dovada castigurilor! NU e joc piramidal si NU e MLM! Castigati garantat cel putin 300 dolari lunar, lucrand ca operator online, 3 ore pe zi. Va trimitem mai multe detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email:[email protected]

Aria Studio
23 ianuarie 2015
Angajari modele

AriaStudio GRUP din Constanta angajeaza fete pentru videochat. Slabe sau plinute, studente sau poate mai mature , nu este atat de important pentru noi .Cautam fete serioase , punctuale,ambitioase si perseverente . Seriozitatea si profesionalismul sunt cuvintele ce ne caracterizeaza. Oferim pregatire continua modelelor, conditii de lucru foarte bune si aparatura de ultima generatie. Confidentialitatea si intimitatea iti sunt pe deplin respectate, intreaga echipa,precum si personalul studioului fiind de sex feminin. Pentru mai multe detalii va astept la un interviu 0721133353-Maria sau aflati mai multe despre noi pe www.ariastudio.ro

mielutu
23 ianuarie 2015
ISTORIE PREZENTA

ANDREEA, IMI PLACE POZA LA NEBUNIE. IN ROMANIA PORTIONAM COCAINA CU LAME DE RAS RUSESTI DIN ANII '70. CRED CA PE INTERNET POT FI VANDUTE MAI SCUMP CECAT PRODUSUL ALB.? DACA TOT NE-AM EMANCIPAT AR TREBUI SA FOLOSIM ,CA IN VEST,CARDUL BANCAR..............

sever
23 ianuarie 2015
dubios

cugetule," aria studio" apare si cu titlul "maria" in alt comentariu. cred ca este clar ce propune, si oricum nu are legatura cu articolul Andreei. exista publicatii de specialitate pentru astfel de "oferte".

florin
23 ianuarie 2015
FOARTE SERIOS

Oferte de lucru de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! Primele castiguri au fost acordate! Oferim imediat contract legal! Avem dovada castigurilor! NU e joc pyramidal si NU e MLM! Castigati garantat cel putin 300 de dolari, lunar lucrand ca operator online, 3 ore pe zi! Va trimitem mai multe detalii, dupa ce trimiteti textul " Info" la adresa de email: [email protected]

Stanciu Adrian
8 februarie 2015
Joc Online

http://www.marketglory.com/strategygame/Parmalat w w w.marketglory.com/strategygame/Parmalat (copiaza link-ul in browser fara spatii) Aș dori să prezinte o sursă de bani accesibilă oricărui utilizator de Internet. Nu te astepta sa castige bani atât de mult încât mâine va pleca la serviciu, dar in timp poate ajunge la zeci sau chiar sute de euro pe lună a face ceva care ne relaxeaza toți : pentru a juca . Câteva clicuri pe partea stângă și site-ul chiar ai terminat treaba. Nu trebuie să-și petreacă ore în fața calculatorului , la doar cateva minute in fiecare zi . - Tu trebuie să dea cel puțin 5 lupte zilnic pentru a vedea profit - Opțiunea de lucru ( venit zilnic ) Simulatorul MarketGlory este un simulator militar economic , politic , social și în care sunteți în stare să converti moneda virtuala in bani reali . Fiecare jucător are posibilitatea de a comunității MarketGlory : munca , înființat societăți , executați guvernul , recomanda trimiteri pentru a obține grade militare și de a construi propria organizație . Drumul spre succes în Piața Glory este personalizat pentru strategia fiecărui jucător nu a comunității Glory Market. Aici nu există nici o limită de timp , unii vor ajunge obiecte de repede și alții mai târziu . Este important să fie prezentă în piață Glorie și să dezvolte ceea ce vă oferă satisfacție în acest joc . Succesul este rezultatul unei activități care se bazează pe acțiune și perseverență . În fiecare domeniu al vieții care cu siguranță nu renunță și de a gestiona toate atinge obiectivele lor . O astfel de succes în Piața Glory vă oferă un venit substanțial în viața reală . Banii nu aduc fericirea , dar numărul lor . 1 euro real, care poate fi retrasla un moment dat , atunci când vei ajunge la 20 de euro. Oricine poate aduce adus zilnic 1-10 euro , dacă aveți răbdare și să se joace amandoi. Pentru mai multe informatii si pentru a va explica pasii care trebuiesc urmati ma puteti contacta din meniul jocului sau la YM stanciuadrian33

Munca la domiciliu
27 aprilie 2015
Sintem tot mai multi

Daca ai nemulltumiri, poti declansa ACUM schimbarea, pentru ca viitorul tau sa fie altul."Cea mai buna cale pentru a-ti indeplini visele este sa te trezesti"zice PAUL VALERY.Timp de lucru in functie de propriile posibilitati. Nu este necesara experienta.Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice,cereti detalii "PROIECT" la adresa de email: [email protected] Oferim si solicitam seriozitate!

Munca la domiciliu
27 aprilie 2015
Sintem tot mai multi

Daca ai nemulltumiri, poti declansa ACUM schimbarea, pentru ca viitorul tau sa fie altul."Cea mai buna cale pentru a-ti indeplini visele este sa te trezesti"zice PAUL VALERY.Timp de lucru in functie de propriile posibilitati. Nu este necesara experienta.Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice,cereti detalii "PROIECT" la adresa de email: [email protected] Oferim si solicitam seriozitate!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 30 Decembrie 2014
Stire din Eveniment : După gratii pentru trafic  de droguri
Duminică, 04 Ianuarie 2015
Stire din Eveniment : Șoferi prinși drogați la volan
Duminică, 21 Decembrie 2014
Stire din Eveniment : Dosar penal pentru un gram de etnobotanice
Pagina a fost generata in 0.5359 secunde