Cetățean libian, prins la graniță, cu ajutorul tehnicii cu termoviziune

Marţi, 22 Septembrie 2020
127
Planurile unui migrant libian au fost dejucate de polițiștii de frontieră constănțeni, cu ajutorul tehnicii cu termoviziune. În noaptea de luni spre marți, în jurul orei 02.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă au văzut, cu aparatura de observare pe timp de noapte cu termoviziune, o persoană care mergea pe la frontiera verde, dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul țării, pe direcția localității Darabani.

Oamenii legii au acționat imediat și au reținut persoana în cauză, care a fost condusă la sediul sectorului, pentru cercetări. În cadrul primelor verificări, s-a stabilit că bărbatul era un cetățean libian, în vârstă de 43 ani, care a declarat că voia să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Polițiștii de frontieră au deschis un dosar penal pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetățeanul libian a fost predat Bulgariei, în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale, conform protocolului în vigoare. Pagina a fost generata in 0.187 secunde