Ceremonie de comemorare pentru scafandrii militari căzuți la datorie în Afganistan, în anul 2013

2519
Ceremonie de comemorare pentru scafandrii militari căzuți la datorie în Afganistan, în anul 2013 - fotojet-1537358748.jpg

Articole de la același autor

Centrul 39 Scafandri organizează sâmbătă, 22 septembrie, începând cu ora 10.00, o ceremonie militară și religioasă pentru comemorarea celor doi eroi, sublocotenentul post-mortem Adrian Postelnicu (foto1) și sublocotenentul post-mortem Vasile Claudiu Popa (foto 2), scafandri militari, căzuți la datorie, în urmă cu cinci ani pe timpul executării unei misiuni de luptă în estul Afganistanului, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat.


Ceremonia se va desfășura la ansamblul comemorativ al scafandrilor din incinta instituției, unde se va oficia o slujbă religioasă de pomenire și se vor depune coroane de flori în memoria celor care și-au pierdut viața servind patria.

***

Sublocotenentul post-mortem Adrian Postelnicu, avea 34 de ani, executa prima misiune în Afganistan si era angajat al M.Ap.N. din anul 2009. Era decorat cu Emblema de Onoare a Forțelor Navale. A fost decorat cu Ordinul National "Steaua României" în grad de "Cavaler", cu însemn de război, pentru militari.


Sublocotenentul post-mortem Vasile Claudiu Popa, avea 28 de ani, era căsătorit, participa la a doua misiune în Afganistan si era angajat al M.Ap.N. din anul 2006. Era decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia NATO Article V si cu Emblema de Onoare a Fortelor Navale. A fost decorat cu Ordinul National "Steaua României" în grad de "Cavaler", cu însemn de război, pentru militari.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5294 secunde