Cercetașii, la exercițiul "Transylvanian Dragons 20"

188
Cercetașii, la exercițiul

Articole recomandate

Cercetașii Batalionului 811 Infanterie "Dej", alături de cercetașii Batalionului 71 Mecanizat "Siberian" din Republica Cehă, au desfășurat, în perioada 2-8 februarie, exercițiul "Transylvanian Dragons 20", la cabana de instrucție Stâna de Vale. Astfel, timp de o săptămână, militarii celor două națiuni au executat activități de instrucție pe schiuri, instrucție tactică, instrucție sanitară și tehnici de supraviețuire în teren muntos, în condiții de izolare, pe timp de iarnă.

Provocarea cea mai mare a constat în desfășurarea unui exercițiu tactic complex care a inclus executarea unui marș pe schiuri, în situație tactică, pe distanța de 20 km, urmat de stabilirea unui loc de rămânere peste noapte, ceea ce a presupus construirea de adăposturi improvizate, procurarea și prepararea hranei în condiții de izolare.

Obiectivul principal al exercițiului l-a constituit instruirea militarilor ambelor națiuni pentru executarea în comun a misiunilor primite, armonizarea tehnicilor, tacticilor și procedurilor și realizarea coeziunii între militari, obiectiv care a fost îndeplinit în totalitate, în condiții excelente.



Adrian BURLACU

Ministerul Apărării Naționale - Forțele Terestre Române


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4653 secunde