Cercetașii, la competiție în Ungaria

Vineri, 15 Noiembrie 2019, 00:45
378
O echipă constituită din opt militari ai Regimentului 317 ISR "Vlădeasa" a participat, în perioada 4 - 8 noiembrie, la competiția aplicativ-militară internațională "Roza Cercetașilor - Szent Marton Recon Challenge 2019", care s-a desfășurat în localitățile Hajduhadhaz și Debrecen, din Ungaria. Echipa regimentului s-a clasat pe locul 4 din cele zece echipe concurente. 


Militarii prezenți la această competiție au trebuit să parcurgă un traseu de 40 km, echipați cu materiale ce cântăreau 10 kg. Competiția aplicativ-militară "Szent Marton Recon Challenge 2019" contribuie la creșterea interoperabilității între structurile de informații militare din Armata României și structurile similare ale statelor NATO și partenere. 


De asemenea, reprezintă o oportunitate de instruire intensivă a cercetașilor, ridicând nivelul cunoștințelor militare de specialitate, a priceperilor, deprinderilor și spiritului de echipă a unei patrule de cercetare, care acționează într-un cadru internațional, un mediu operațional variat, în condiții de stres intens, efort fizic prelungit și amplitudine mare. 


Sublocotenent Andreea ONIȚA 
Ministerul Apărării Naționale - Forțele Terestre Române


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.561 secunde