Cele 300 de hectare de la Vadu au fost distruse de la o țigară!

807
1
Cele 300 de hectare de la Vadu  au fost distruse de la o țigară! - pompieri-1314044754.jpg
Specialiștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea al județului Constanța au stabilit că incendiul din Vadu, în urma căruia au ars peste 300 de hectare de stuf și vegetație uscată din Rezervația Biosferei Delta Dunării, a fost provocat de o țigară aprinsă, aruncată la întâmplare.

Militarii constănțeni spun că focul ar fi fost aprins de anumite persoane, în zona Pescăriei de la Vadu. De asemenea, Rezervația Biosferei Delta Dunării a început o evaluare la fața locului, pentru a stabili dimensiunea reală a pierderilor ecologice rezultate în urma incendiului.

Conform primelor estimări, cele mai afectate ar fi fost reptilele, șerpii, broaștele și insectele, care nu s-au putut putut retrage la timp din fața flăcărilor, și mai puțin păsările din zonă care au putut să-și ia zborul.

Focul în zona Vadu a izbucnit, sâmbătă, în jurul orei 15, iar la fața locului s-au deplasat trei autospeciale din cadrul ISU Dobrogea.

Intervenția pompierilor a fost îngreunată atât din cauza vântului puternic, care și-a schimbat de mai multe ori direcția de la izbucnirea focului, cât și de faptul că terenul în zonă este accidentat și mlăștinos.

Intervenția s-a încheiat după mai bine de 24 de ore, iar în incendiu au ars aproximativ 300 de hectare de vegetație.

Valoarea pagubelor produse nu a fost, deocamdată, estimată, specialiștii urmând ca, în câteva zile, să evalueze acest aspect.

Comentează știrea

joe
23 august 2011
ce tigara

Era Kent sau Marlboro? Ma lasati, nu se stie sursa focului si gata.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4264 secunde