Ceața și vântul pun piedici ranfluării navei răsturnate în portul Midia

211

Articole de la același autor

Operațiunea de ranfluare a navei răsturnate în portul Midia înaintează, deși cu dificultate. Obstacolele sunt puse de schimbările meteorologice. Dacă luni a fost ceață, ieri, vântul a bătut cu putere, ceea ce a îngreunat manevrele macaralei GSP Granit, cea care are capacitatea de a ridica grinzile sudate pentru sistemul suplimentar de întărire a bordajului navei. Drept pentru care, estimările reprezentanților Grup Servicii Petroliere sunt că se va lucra la întărirea bordajului inclusiv în cursul zilei de joi, urmând ca operațiunea de verticalizare a epavei să înceapă vineri, 31 ianuarie. 


"Până în acest moment, au fost sudate șapte din cele 12 grinzi care fac parte din sistemul suplimentar de întărire a bordajului epavei", au arătat reprezentanții firmei. 


Totodată, reprezentanții firmei au arătat că, zi de zi, sunt evaluate riscurile și au fost efectuate măsurători privind concentrația de gaz din compartimentele navei răsturnate, fiind de asemenea eliberat un permis Gas Free de către Căpitănia Portului Midia. 
Reamintim că nava "Queen Hind" s-a răsturnat în portul Midia, la sfârșitul lunii noiembrie 2019, fiind încărcată cu peste 14.000 de ovine. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5839 secunde