Cea mai înaltă maree din ultimii 50 de ani a devastat Veneția

Miercuri, 13 Noiembrie 2019, 10:14
208
Veneția a fost afectată, în cursul nopții de marți spre miercuri, de cea mai înaltă maree din ultimii 50 de ani, obligând turiștii să caute adăpost în timp ce Piața San Marco a fost complet inundată, relatează site-ul cotidianului The Guardian.


Mareea, denumită "acqua alta", a ajuns la un vârf de 1,87 de metri în timp ce alarma pentru inundații s-a auzit în tot orașul.

"În momentul de față înfruntăm o maree excepțional de înaltă. Toată lumea a fost mobilizată pentru a face față urgenței", a declarat primarul Veneției, Luigi Brugnaro.


Serviciile de urgență au informat că o persoană în vârstă de 78 de ani a murit după ce casa sa a fost inundată.

Marți, la orele 5:30 ale dimineții atât Veneția, cât și localitatea învecinată Chioggia au tras semnalul de alarmă, avertizând populația privind mareea înaltă care atinsese 127 de centimetri în cursul zilei și care ar putea dura întreaga săptămână dacă vor continua ploile ce afectează Italia.

Ca urmare a fenomenului, grădinițele și școlile primare au fost închise.

Încă din 2003 există un proiect pentru infrastructură care ar ajuta la protejarea orașului în astfel de situații, însă din cauza mai multor scandaluri și costurilor acesta a fost amânat.

Ultima maree înaltă a avut loc în 1966 și a ajuns la un vârf de 1,94 de metri.


Pagina a fost generata in 0.4203 secunde