Ce "scuze" au pietonii care traversează neregulamentar

232
Ce

Articole de la același autor

Peste 90% dintre pietonii români traversează neregulamentar cel puțin de câteva ori pe an, iar aproape 50% recunosc că traversează neregulamentar de mai multe ori pe lună, arată un sondaj realizat online de Asociația pentru Promovarea Asigurărilor, la care au participat peste 16.200 de respondenți. Cu toate acestea, 7 din 10 pietoni sunt de acord că acest obicei este unul periculos, iar riscurile cresc în sezonul rece. În acest context, asociația desfășoară a treia ediție a campaniei naționale de prevenție și siguranță rutieră "Iarna, la volan!", în acest an urmând să fie vizați atât șoferii, cât și pietonii. 
Potrivit sondajului realizat online, 43% dintre pietonii români traversează neregulamentar destul de des, arată rezultatele sondajului: 34% trec strada prin locuri nemarcate sau ilegal de mai multe ori pe lună, în timp ce 9%, aproape în fiecare zi. Pe de altă parte, 49% au precizat că traversează neregulamentar rar, de câteva ori pe an. Doar 8% dintre respondenți au declarat că nu fac niciodată acest lucru.   


Cât privește motivele pentru care recurg la acest gest, mai bine de jumătate dintre respondenți au dat vina pe faptul că trecerile de pietoni sunt situate prea departe de locul unde au nevoie de traverseze; alți 31% dintre respondenți spun că recurg la acest gest pentru că "prind un moment de pauză în trafic, care le permite să traverseze fără să încurce circulația", 6% au declarat că se grăbesc și nu pot aștepta la semafor. 


Se impune menționat că traversarea neregulamentară este una dintre principalele cauze ale accidentelor grave, în 2018. 
"În paralel, iarna, condițiile meteo nefavorabile cresc riscul unui accident rutier, iar șofatul implică mai multă atenție decât oricând. De exemplu, distanța de frânare pe carosabil ud poate creșe de până la două ori, iar pe carosabil acoperit cu zăpadă sau gheață, chiar de până la 10 ori. Mai mult, într-o situație de urgență, un șofer obișnuit are nevoie de aproximativ 1,5 secunde pentru a reacționa, iar vizibilitatea redusă poate împiedica șoferul să perceapă în timp util pericolul", au arătat reprezentanții Asociației pentru Promovarea Asigurărilor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4688 secunde