Ce pedeapsă a primit fostul prefect Ioan Albu, după accidentul mortal

350
Ce pedeapsă a primit fostul prefect Ioan Albu, după accidentul mortal - fostprefectcondamnat2-1599148397.jpg

Articole de la același autor

Magistrații Judecătoriei Medgidia l-au condamnat pe fostul prefect al Constanței Ioan Albu la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul în care acesta era anchetat pentru ucidere din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Reamintim că tragicul incident rutier a avut loc în seara zilei de 16 februarie, în jurul orei 19.15, pe DN 3, între localitățile Ciocârlia de Sus și Ciocârlia de Jos. În dreptul km 231+600, Ioan Albu, care se afla la volanul unui Range Rover, a pierdut controlul direcției și a intrat pe contrasens, lovind în plin un Peugeot condus de un bărbat de 44 de ani, din Adamclisi. Bărbatul a murit pe loc.

Potrivit rechizitoriului, în Range Rover-ul condus de fostul prefect ar fi fost găsite un dop de plută și o sticlă de 0,75 l cu etichetă de Viișoara Cuvee Ioan, desfăcută, fără lichid. De asemenea, pe plafon și tapițeria scaunelor ar fi fost identificate pete de lichid roșiatic cu miros de vin. Testele făcute au evidențiat că Ioan Albu ar fi avut o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la analizele de sânge au rezultat 2,45 g/l alcool pur în sânge la prima probă, la ora 21.15, respectiv 2,20 g/l alcool pur în sânge la a doua, recoltată la ora 22.15.

Magistrații au dispus, pe lângă condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare, o serie de măsuri pentru inculpat. Astfel, acesta trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială, la Serviciul de Probațiune Constanța, și să presteze muncă neremunerată, la Primăria Cobadin sau Primăria Ciocârlia, pentru o perioadă de 120 de zile.

De asemenea, judecătorii au admis în parte acțiunea civilă și au dispus acordarea de daune morale: 35.000 de euro pentru soția victimei, 20.000 pentru frații victimei și alți 5.000 de euro, pentru două persoane care erau apropiați victimei.

Decizia nu este definitivă, poate fi atacată cu apel la instanța de judecată superioară. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6994 secunde