Ce au constatat pompierii constănțeni la unitățile de turism de pe litoral

235

Articole de la același autor

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) "Dobrogea" al județului Constanța, prin personalul Inspecției de prevenire, desfășoară, zilnic, acțiuni preventive la unitățile de turism și alimentație publică din toate stațiunile de pe litoral.

Așa se face că, în perioada 13 - 17 august, au fost verificate două hoteluri cu restaurant și un hotel. Pe timpul controalelor, au fost constatate 11 deficiențe și au fost aplicate două avertismente și două amenzi contravenționale în valoare de 3.000 de lei.

Principalele nereguli constatate la obiectivele controlate au fost următoarele: unul dintre hotelurile verificate, situat în Eforie Nord, nu are funcțională instalația de iluminat de securitate pentru evacuarea persoanelor; la un hotel din stațiunea Jupiter, s-a constatat că nu se asigură funcționarea instalației de iluminat de siguranță pentru marcarea hidranților interiori de incendiu; nu se asigură cea de-a doua sursă de alimentare cu energie electrică pentru pompele din instalația de alimentare cu apă (inclusiv pentru instalația de stins incendii cu hidranți interiori) și nu se asigură dotarea cu mijloace de protecție pentru căile respiratorii, mijloace de iluminat și cordițe de salvare.

"Pe timpul verificărilor, în paralel, la unitățile din turism s-au desfășurat și activități de informare preventivă și conștientizare a cetățenilor în cadrul campaniei «Vacanță în siguranță», dar și de analiză cu factorii de conducere", mai spun reprezentanții ISU Dobrogea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Iunie 2012
Stire din Eveniment : Incendiu de proporții la Medgidia
Pagina a fost generata in 0.4849 secunde