CCR decide azi dacă radarele trebuie să fie vizibile pentru șoferi

163
CCR decide azi dacă radarele trebuie să fie vizibile pentru șoferi - politiarutieramasinapolitieradar-1541496066.jpg

Articole recomandate

Curtea Constituțională decide azi dacă legea care prevede că mașinile de poliție trebuie să fie presemnalizate este sau nu constituțională.


Curtea Constituțională a României dezbate, marți, sesizarea președintelui Klaus Iohannis asupra Legii pentru modificarea ordonanței de urgență privind circulația pe drumurile publice, care prevede că mașinile de poliție cu radar trebuie presemnalizate.

În sesizarea către CCR, șeful statului invocă neclaritatea textelor cu privire la presemnalizarea mașinilor de poliție.

"Considerăm că această soluție legislativă se îndepărtează de la scopul instituirii normei, respectiv acela de a conduce la îmbunătățirea siguranței rutiere. (...) Apreciem că activitățile poliției rutiere de aplicare a legii privind respectarea vitezei legale de circulație nu trebuie să se rezume la acțiuni vizibile și presemnalizate, în caz contrar aceasta urmând a se afla în imposibilitatea de a-și îndeplini obligațiile și atribuțiile prevăzute de lege", spune Iohannis.

El subliniază că norma potrivit căreia procesul verbal de constatare a contravențiilor este lipsit de nulitate, iar polițistul este sancționat dacă radarul nu este presemnalizat corespunzător este lipsită de previzibilitate, întrucât poliția rutieră are, potrivit legii, numai obligația de a solicita instalarea de panouri, iar sancționarea polițistului este relaționată de un aspect ce nu are legătură cu atribuțiile sau conduita acestuia.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5663 secunde