Cauciucurile de iarnă și condusul preventiv, esențiale în sezonul rece!

165
Cauciucurile de iarnă și condusul preventiv, esențiale în sezonul rece! - cauciucuriiarna-1606419102.jpg

Articole de la același autor

Autoturismele trebuie pregătite pentru sezonul rece, mai precis trebuie asigurate anvelopele de iarnă obligatorii. Cei care nu își echipează mașinile corespunzător, atrag atenția polițiștii, riscă să primească amenzi usturătoare, dar și să le fie reținute certificatele de înmatriculare. Anvelopele de iarnă se identifică prin prezența, pe laterală, a literelor M și S, sunt forma „M+S”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripția ,,all seasons”.

Prevederile legale în vigoare interzic circulația autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, nefăcând referire la o anumită perioadă a anului.

„Dacă este brumă pe mașină, este posibil ca pe șosea să fie porțiuni cu gheață. Adaptează viteza! Dacă te afli în coloană, păstrează o distanță mai mare față de mașina din față. Îți asiguri spațiul necesar pentru o frânare sigură. Dacă se circulă în coloană și traficul este blocat, oprește la o distanță suficient de mare față de mașina din față. Eviți să fii proiectat în aceasta, în cazul unui carambol”, sunt câteva dintre sfaturile transmise de oamenii legii, care atrag atenția că, pe lângă dotarea corespunzătoare a mașinii, contează și condusul preventiv!



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4343 secunde