Câți ani de închisoare a primit Ion Ioniță, fostul primar din Agigea

611
1

Articole de la același autor

Magistrații Tribunalului Constanța au decis, ieri, condamnarea fostului edil din Agigea, Ion Ioniță, la nouă ani de închisoare cu executare. Acesta este acuzat de delapidare cu consecințe deosebit de grave. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanța. 

Reamintim că Ion Ioniță a fost trimis în judecată în 2009, pentru fapte de corupție. El este acuzat că, în 2002, a scos din domeniul privat al localității o suprafață de 31,7944 de hectare de teren, cu ajutorul unor subalterni, fără a avea o hotărâre de consiliu în acest sens. Fostul edil a avut drept scop vânzarea parcelei către Ion Sandu, prețul fiind unul derizoriu. Ulterior, Sandu a vândut același teren unei societăți comerciale, pentru un profit substanțial. De asemenea, oamenii legii au stabilit că fostul edil a întocmit liste cu persoane în vârstă, care erau posesoare de terenuri. Primarul le contacta apoi personal și le convingea că terenurile lor sunt lipsite de valoare, dar, cu ajutorul său, ca reprezentant legal, acestea pot deveni profitabile. În acest fel, Ioniță a înșelat nouă persoane, care au semnat contracte de vânzare-cumpărare cu Ion Sandu, fără să cunoască valoarea reală a terenurilor pe care le-au înstrăinat. Între 2000 și 2004, Ion Ioniță a reușit, de asemenea, să prejudicieze bugetul local cu aproape 800.000 de euro. Edilul este acuzat că nu a organizat licitații publice, așa cum prevede legea, nu a întocmit evaluări și documentații și a semnat în mod direct contracte cu furnizori, nu de puține ori dispunând achitarea facturilor din alte surse bugetare decât cele prevăzute de lege. 

În același dosar, contabila primăriei, Mery Gean Bolat, a fost condamnată la o pedeapsă de patru ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă calificată și continuată. Pe parcursul procesului, patru dintre păgubiți au decedat.

Comentează știrea

europeanu
13 martie 2013
Aceleasi hotii

aceleasi hotii le-au facut hotul de mazare cu porcul betiv.De ce nu lucreaza justitia corupta la fel ???

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4205 secunde