Catastrofa navală de la Midia, sub lupă! "Nava era puțin înclinată când a plecat de la cheu"

1150
Catastrofa navală de la Midia, sub lupă!

Articole de la același autor

Nava "Queen Hind", în prezent răsturnată în portul Midia, avea câteva grade înclinație în momentul în care a plecat de la cheu, dar nimic care să îngrijoreze. Afirmația a fost făcută de Alexandru Mezei, directorul Autorității Navale Române, în urma întrunirii de astăzi a Comitetului pentru Situații de Urgență. 


"Din declarațiile date de cei implicați, a reieșit că ar fi fost puțin înclinată. La navele care încarcă cherestea, de exemplu, înclinația permisă este de 8 grade. Această navă avea 3 grade când a plecat de la cheu. Comandantul a declarat că redresează nava și că nu sunt probleme. Acum investigăm, adunăm date de la piloți, comandant, există contradicții", a afirmat Alexandru Mezei. 


Acesta a mai arătat că nava nu este abandonată, ci doar a fost abandonată de echipaj, conform procedurilor, din cauza accidentului. 


Cât privește verificarea navei și a modului în care a fost aranjată marfa, Mezei a arătat că primul și cel în mai măsură să ia decizii cu privire la modul în care este așezată marfa pe o navă este comandantul. 


La această oră, a mai arătat Alexandru Mezei, atenția autorităților este îndreptată spre salvarea animalelor care mai sunt în viață. "După care, urmează să se curețe acvatoriul de cadavrele existente. Iar salvarea animalelor și a cadavrelor trebuie făcută fără să expunem salvatorii la riscuri deosebite", a precizat Mezei, adăugând că în prezent nu există risc biologic.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2993 secunde