Dănuț Epure și Gabriela Stanciu, trimiși în judecată de DNA

Câtă șpagă au primit rectorul și prorectorul Universității "Ovidius"

2682
18
Câtă șpagă au primit rectorul și prorectorul Universității

Articole de la același autor

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție i-au trimis în judecată pe rectorul suspendat al Universității "Ovidius", Dănuț Tiberius Epure, și prorectorul Gabriela Stanciu, pentru luare de mită. Alături de cei doi, au mai fost trimiși în judecată Stere Tala, care se presupune a fi "mâna dreaptă" a lui Epure, pentru complicitate la luare de mită, și Lucica Toader, pentru dare de mită. 

Anchetatorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Dănuț-Tiberius Epure, în stare de arest preventiv, rector al Universității "Ovidius" din Constanța la data faptelor, în sarcina căruia s-au reținut două infracțiuni de luare de mită și "folosirea, în orice mod, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații".

De asemenea, procurorii DNA au trimis-o în judecată pe Gabriela Stanciu, prorector al Universității "Ovidius" din Constanța la data faptelor, în sarcina căreia s-au reținut luarea de mită și folosirea, în orice mod, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Trimiși în judecată sunt și Stere Tala, în sarcina căruia s-a reținut complicitate la luare de mită și Lucica Toader, pentru dare de mită. 

9.000 de euro pentru Epure

În rechizitoriul întocmit, procurorii spun că, în perioada 27 iunie 2013 - 11 iulie 2013, Tiberius-Dănuț Epure a cerut 4.000 de euro, prin intermediul lui Stere Tala, pentru a-i pune la dispoziție, cu anticipație, subiectele la disciplinele de concurs la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie, astfel încât o candidată să fie admisă în mod fraudulos la această facultate.

"La data de 13 iulie 2013, după ce a primit suma de 4.000 de euro, inculpatul a remis persoanei de la care a primit banii mai multe pagini care conțineau câte 250 de întrebări pentru disciplinele de concurs biologie și chimie, inclusiv răspunsurile aferente. Ulterior, la data de 22 iulie 2013, Epure Tiberius-Dănuț i-a indicat aceleiași persoane subiectele stabilite pentru examen, precizându-i că persoana participantă la concurs trebuie să învețe numărul întrebării și literele aferente răspunsurilor corecte", spun anchetatorii.

În demersul său de pretindere și primire a celor 4.000 de euro, Epure a fost sprijinit de Stere Tala, care a intermediat relația cu persoana care a dat suma de bani.

De asemenea, pe 18 iulie, rectorul a pretins de la o persoană suma de 5.000 de euro pentru a facilita admiterea unei candidate la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța.

Gabriela Stanciu, șpagă 1.500 de euro

De asemenea, în cursul lunii iulie 2012, "Gabriela Stanciu, în calitate de prorector al Universității "Ovidius", a primit șpagă 1.500 de euro de la Lucica Toader, pentru a-și încălca atribuțiile de serviciu și pentru a facilita admiterea fiicei sale la Facultatea de Farmacie din cadrul aceleiași universități", spun anchetatorii. În cursul aceleiași luni, Gabriela Stanciu i-a pus la dispoziție inculpatei Toader Lucica câte 50 de subiecte, inclusiv răspunsurile corecte, subiecte selectate pentru disciplinele de examen biologie și chimie.

"În urma remiterii celor 1.500 de euro, primirii subiectelor și răspunsurilor de concurs, fiica învinuitei Lucica Toader a fost admisă pe locuri cu taxă la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității «Ovidius» din Constanța", afirmă procurorii DNA.

Sechestru pe sume de bani deținute de cei doi

La data de 30 iulie 2013, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a lui Tiberius-Dănuț Epure și Stere Tala pe un termen de 29 de zile. La data de 6 august 2013, Curtea de Apel București a luat față de Stere Tala măsura obligării de a nu părăsi țara pe un termen de 30 de zile.

Față de Gabriela Stanciu, procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi țara pe o perioadă de 30 de zile și au instituit obligarea acesteia de a nu exercita funcția de prorector al Universității "Ovidius" din Constanța. În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor sume de bani aparținând celor doi.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Ilfov.

Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
dorel
14 septembrie 2013
Niste gunoaie

GUNOAIE, NU PROFESORI. PUNCT

Ditto
14 septembrie 2013
Asa e

Astept in continuare dezvaluirile DNA, ca asa nu se mai poate merge, ascunzand gunoiul sub pres. Sunt cateva cazuri de spagari acolo care l-ar face invidios si pe Epure. E trist insa sa vezi ca universitarilor de-acolo nici macar nu le-a trecut prin cap ca astfel de gunoaie trebuie demise. De-abia la presiunea presei rectorul si prorectorul au fost demisi din functiile de conducere ! Dar ei raman in continuare profesori la Ovidius, se pare ca sunt un adevarat brand pentru universitate, acum ca se stie si oficial ce spagari erau.

Răspuns la: Niste gunoaie
Adăugat de : dorel, 14 septembrie 2013
GUNOAIE, NU PROFESORI. PUNCT
Gabita
14 septembrie 2013
Spagarita

Spagile pentru care au fost arestati sunt frectie! Numai pentru ziua lui de nastere din februarie ar fi cheltuit iepurasul zece mii de euro. Averile celor doi nu sunt facute din munca cinstita, e clar. Ii dorim corpului de control sanatate si sedere spornica la UOC, ca sa curete puroiul.

spagarii
14 septembrie 2013
competitie

astia doi faceau competitie in spagi,de ce nu cerceteaza corpul de control si inscrierile studentilor straini de care se ocupa Gabriela Stanciu,sa fie intrebata de catre SRI de Yasim,cel la care apelau toti studentii straini care aveau probleme la inscrieri in universitate,multi studenti dintre cei straini erau suspecti de terorism ,iar hoasca asta de Gabriela Stanciu in aviditatea ei dupa bani ii baga pe banda rulanta...intre 1500-2000€ era pretul pentru a fi inscrisi cei care nu aveau documentele necesare din tara de provinienta.

Despina
14 septembrie 2013
judecată de valoare

Mai mult rău decât șpaga în sine, o fac analfabeții care "predau" la diversele facultăți ale UOC. Aia e otrava adevărată. Ministerul ar trebui să facă o selecție a universitarilor, a cv-urilor etc.

ionica
14 septembrie 2013
jaf la Ovidius...

Dar ce fel de Profesori universitari cu asa prostie ? N-aveau probleme daca faceau niste" Contracte secretizate",ca la astea nici macar DNA nu are acces!!

cetatean al RSR
14 septembrie 2013
si totusi...

această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

alt cetatean
14 septembrie 2013
-

Chestia asta e valabila doar pentru instanta de judecata. Nicio prezumtie de nevinovatie nu ma poate impiedica sa consider ca Epure a fost, este si va fi mereu un spagar. Ce decid eu, in sinea mea, despre vinovatia lui Epure, nu are legatura cu codul de procedura penala. Daca prin absurd va fi gasit nevinovat (eu zic ca fara 5 ani nu scapa, dar sa zicem ca e achitat :)) ) asta nu ma va impiedica sa il consider un infractor.

Răspuns la: si totusi...
Adăugat de : cetatean al RSR, 14 septembrie 2013
această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la...
profesor
14 septembrie 2013
Tiberiu Justinian Stanciu-DEMISIA

copilul asta habar nu are ce inseamna sa fii angajat intr-o institutie de invatamant si sa respecti anumite reguli ce se impun la locul de munca, ar trebui sa-si dea demisia ca a fost angajat de catre mama lui ("tortionara" Gabriela Stanciu), a luat un salariu pe degeaba in tot timpul asta si avea pretentia ca altii sa ii faca munca, deja se credea rector si nu avea scrupule in a stresa colegii de munca, ii injosea pe toti, un nenorocit ca si masa spagara,

profesor
14 septembrie 2013
Costel Popescu-Director la Directia Resurse Umane

acest fatidic jihadist al profesorilor din Universitatea Ovidius,in tot timpul cat a fost chestionat de catre domnii de la Corpul de Control a incercat sa arunce vina pe decani pentru statele de plata pe care dansul le aproba cu ochii inchisi, deoarece insasi el era partas la ceea ce se intampla in universitate. Pai si normal daca tot timpul il invita pe rector in Delta Dunarii la o plimbare cu vaporasul si o masa copioasa,dar de unde atatia bani dle. Popescu?De unde atatia bani pentru masinile pe care le detii?Tu inca putin si iti faci autobaza in parcarea blocului in care domiciliezi !!! Costel Popescu,nu uita ca exista un Dumnezeu pentru toate si nu uita ca toate se platesc in lumea asta, nu pleaca nimeni fara sa plateasca si crede-ma ca la cat ti-ai batut joc de angajatii universitatii le vei plati cu siguranta. Ti-ai creeat o adevarata retea in administrativ cu cei pe care I-ai angajat,de la poarta pana la secretare in facultati, socializarea cu Caraiane iti va dauna si amandoi veti da subsemnatul intr-o zi la parchet. Decat sa umilesti oamenii mai bine ti-ai educa fata care bate strazile noaptea cu masina in cautare de aventuri siropoase.

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4415 secunde