Cât de utile sunt, în realitate, cauciucurile de iarnă?

4946
19
Cât de utile sunt, în realitate, cauciucurile de iarnă? - controlanvelopedeiarna-1327955234.jpg

Articole de la același autor

Zăpada care a căzut zilele trecute peste Constanța a dat bătăi de cap șoferilor și nu numai. Cei care s-au înduplecat să iasă pe străzi au avut grijă să-și echipeze autoturismele cu mult discutatele anvelope de iarnă, pentru că, așa cum era de așteptat, polițiștii au controlat orice mașină le-a ieșit în cale și din acest punct de vedere.
Cu ce i-a ajutat anvelopele de iarnă pe șoferii care au rămas oricum înzăpeziți iar autoritățile i-au uitat în câmp chiar dacă, anual, cotizează la stat cu sume importante de bani prin taxe ori impozite nejustificate? Cu nimic. Orice șofer am întreba ne-ar răspunde că poți să ai și mama anvelopelor de iarnă, dacă zăpada este de un metru este ca și cum nu le-ai avea.
"Până și în Constanța, pe străduțele lăturalnice, unde pe la colțuri este zăpadă și gheață, mașina mi-a rămas împotmolită. Faptul că am dat zeci de milioane de lei (n.r. - vechi) pe anvelope de iarnă nu mă ajută cu nimic! A fost o afacere pusă pe picioare de stat în favoarea unor persoane care astfel s-au îmbogățit peste noapte", ne-a declarat Mihai I., din Constanța.
Majoritatea românilor sunt de aceeași părere, până și o mare parte a polițiștilor achiesează la ea, dar cum nimeni nu le-a cerut vreo părere, nu au decât să țină pentru ei nemulțumirea.
Și, pentru că zilele trecute a nins abundent și la Constanța, iar apoi s-a lăsat gerul, fiind șanse reduse de a ne părăsi până la sfârșitul săptămânii, polițiștii de la Rutieră, după ce au trecut de "focul" zilelor în care drumurile au fost înzăpezite, și-au aplecat atenția și asupra aspectului legat de anvelopele de iarnă.
Așa că ei au trecut la verificarea autoturismelor și din acest punct de vedere, prinzând în ofsaid 18 șoferi, care au fost sancționați în consecință, respectiv cu nouă puncte amendă, echivalentul a 630 de lei, după cum ne-a declarat Marius Ghiță, de la Serviciul Poliției Rutiere Constanța.
Astfel de controale vor continua la Constanța, iar șoferii trebuie să știe că nu vor scăpa ușor de amenzi. Trebuie specificat însă că oamenii legii au voie să vă sancționeze, pentru că nu aveți anvelope de iarnă, doar dacă vă prind că circulați pe un drum acoperit de zăpadă, gheață sau polei. Dacă ați fost oprit, de exemplu, pe un bulevard care este curățat, iar șoseaua este uscată, chiar dacă la câțiva metri mai încolo puteți intra pe o străduță cu zăpadă ori polei, polițiștii nu au voie să vă aplice vreo amendă.



Comentează știrea

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
constantean
31 ianuarie 2012
SUNT UTILE, pt ca au adus bani la buget

guvernul bok a castigat 60 milioane euro din TVA. Bani pe care ii sparge elena uddrea!

eu si masina mea
31 ianuarie 2012
Pentru Constanteni Multumiti

Toti cei care sint multumiti de aceasta TIMPENIE DE LEGE CU PRIVIRE LA AFACEREA CAUCIUCURILOR DE IARNA S-A VOTEZE IN CONTINUARE CU PDL

admirator
31 ianuarie 2012
tot lanturile sunt mai bune

de ce nu le-ati pus? lene?

haihui
31 ianuarie 2012
păreri și păreri

Lăsînd la o parte obligativitatea impusă prin lege, care este o tîmpenie, cauciucurile de iarnă își merită banii! Este primul an în care mi-am dotat mașina cu anvelope de iarnă și pot să spun că am simțit clar diferența. Nu știu pe unde a rămas dl Mihai I. împotmolit, însă eu am circulat fără nici o treabă, inclusiv în zilele cînd ningea abundent. Mai rău era cu locurile de parcare. La fel de adevărat este că, deși nu sînt deloc un admirator al administrației publice locale, anul ăsta s-au mișcat foarte bine cu deszăpezirea.

Dancu
31 ianuarie 2012
Ptr "haihui"

Ori ai magazin de cauciucuri si le faci reclama , ori esti prost gramada !?! Mai uita-te si tu pe la stiri si vezi cum raman impotmolite jeep-uri "4 x 4" dotate cu cauciucuri de iarna pe strazi. Sau , daca ai mers cum zici "cand ningea abundent", puteai sa-i intrebi pe cei care fac bani cu lopata. Te cheama Martin , lucrezi la Polaris sau ai Hammer ?!?

haihui
31 ianuarie 2012
pt Dancu cu tancu' :)

Hehehe, reacție tipică de mîrlan inadaptat, deținător al adevărului "de la știri" :) Nu am magazin de cauciucuri, nu lucrez la Polaris, dar nici nu am văzut nici un 4x4 împotmolit pe străzile Constanței. Eu despre asta vorbeam, despre circulația în orașul nostru, unde anvelopele de iarnă s-au simțit. Aaa, că tu ești suficient de prost să crezi că niște anvelopre de iarnă te salvează în viforul din Bărăgan, e numai problema ta.

constanteanul
31 ianuarie 2012
anvelope de iarna

Cred ca Boagiu este multunita ca a adus bani la buget vanzind romanilor cauciucuri care nu-si dovedesc eficienta in fata zapezii pe care doamna ne-a mintit ca nu va trona pa strazi. Minciuni portocalii. Portocalii astia isi bat joc cu nerusinare de noi. Ei sunt groparii Romaniei si calaii poporului roman.

micutu
31 ianuarie 2012
anvelope iarna

S-au vindut mai putine anvelope de autoturism (iarna plus vara ) , decit in 2010 .Oamenii n-au mai cumparat anvelope de vara ,au asteptat sa ia de iarna si multi nu le mai schimba la vara.Oamenii n-au bani si masinile nu fac multi kilometri pe an .Anvelopele de iarna sunt mai elastice si au mai multe "crampoane " care ajuta la temperaturi mici si umezeala sau zapada . Ele nu conduc in locul tau ... Sunt scumpe ? Cit ati dat pe ABS ? Sau cit ati platit doar pentru marca masinii ?...

gogu de la mare
31 ianuarie 2012
anvelope de iarna

trecand peste prostia "facerii de bine" cu forta, si peste inteligenta guvernului actual, totusi anvelopele de iarna isi fac traba... (parerea mea !)

vigotinul
31 ianuarie 2012
4x4

anvelopele de iarna nu te ajuta sa iesi din zapada decat intr-o oarecare masura. se folosesc in momentul in care t

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Luni, 30 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului  supărat
Pagina a fost generata in 2.8427 secunde