Cât de ușor poți să-ți pierzi viața într-un accident rutier

371
Cât de ușor poți să-ți pierzi viața într-un accident rutier - accidentmovilaintrarecumpana18-1374162437.jpg
Majoritatea cetățenilor nu înțeleg care este, într-adevăr, gradul de pericol la care se expun atunci când merg cu viteză, atunci când se angajează în depășiri neregulamentare sau, mai ales, atunci când nu sunt atenți în trafic.

Din cauza unor astfel de șoferi, 29 de cetățeni și-au pierdut viața de la începutul anului.

"Multe persoane nu înțeleg cât de ușor poți muri în accidentele rutiere. Există trei situații, poți muri tu, îți poate muri cineva drag sau poți omorî chiar tu pe cineva, și asta dintr-o secundă de neatenție sau pentru că ai apăsat prea tare pe pedala de accelerație. Cu siguranță că nu vrei vreodată să omori pe cineva, însă se poate întâmpla", precizează Ciprian Sobaru, șeful Serviciului Rutier Constanța.

Neatenția, principala problemă

Polițiștii rutieri constănțeni recunosc faptul că accidentele rutiere sunt cele mai periculoase, în afară de cauzele naturale de moarte. Din nefericire, cetățenii nu conștientizează aceste lucruri, ci se pun în pericol atât pe ei, cât și pe cei dragi.

"Statistic vorbind, după moartea din cauze naturale, șoselele sunt cele mai periculoase. Dacă nu ești atent, poți omorî pe cineva chiar și la 40 de kilometri pe oră. Se dezvoltă un fenomen periculos: se înmulțesc accidentele rutiere provocate din cauza neatenției", afirmă Ciprian Sobaru.

"Mori cu dreptatea-n mână"

Paradoxal este faptul că în multe cazuri mor persoane nevinovate. "Mor cu dreptatea-n mână", spun polițiștii. Din nefericire, pentru aceste persoane nu se poate face nimic, iar majoritatea conducătorilor auto care comit astfel de greșeli tragice rămân marcați pe viață.

"Principalul vinovat, în peste 90% dintre cazuri, este omul. Polițiștii pun radarul pe șosele și astfel atrag antipatia oamenilor, administratorul de drumuri pune limitatoare de viteză, care atrag nemulțumirile cetățenilor, însă aceste lucruri se desfășoară tocmai pentru siguranța oamenilor. Chiar atât de important este să nu respecți o regulă de circulație? Pentru că de aici se ajunge la moarte", spune polițistul.

29 de morți

"Nu există o zi în care să nu fi murit cineva în accident rutier, nu există zone din județul Constanța în care să nu fi murit cineva. De ce încă mai mor oamenii și câți mai trebuie să moară?", mărtu-risește șeful Serviciului Rutier Constanța.

De la începutul anului și până în prezent, 29 de persoane și-au pierdut viața pe străzile din Constanța. În plus, în perioada mai sus menționată, 79 de accidente s-au produs pe drumurile publice din județ, din cauza neatenției în conducere a șoferilor. Din cauza acestora, două persoane au murit, zece au fost rănite grav, iar 96 de cetățeni au ajuns la spital cu răni ușoare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7115 secunde