Cât de pregătite sunt autoritățile pentru minivacanța de 1 Mai. Se anunță un trafic de coșmar

374
Cât de pregătite sunt autoritățile pentru minivacanța de 1 Mai.  Se anunță un trafic de coșmar - fond2-1524674039.jpg

Articole de la același autor

Măsurile dispuse de autoritățile locale în vederea minivacanței de 1 Mai au fost făcute publice, în cadrul Colegiului Prefectural, convocat în cursul zilei de ieri. Fiecare instituție și-a prezentat "planul de acțiune" și, potrivit reprezentanților autorităților locale, turiștii pot fi primiți în bune condiții.

Din păcate, realitatea din teren contrazice mai mult sau mai puțin situația aproape perfectă citită de reprezentanții fiecărei instituții. Traficul de coșmar rămâne, ca în fiecare an, o problemă fără rezolvare. Șoferii care vor veni pe litoral trebuie să știe că lucrările la varianta municipiului Constanța, nodul rutier Ovidiu, sunt în continuare sistate.

"Varianta orașului Constanța are ceva probleme la nodul rutier Ovidiu. Cei care ar trebui să finalizeze lucrarea sunt încă suspendați, din motive financiare ce nu depind de DRDP Constanța. Se finalizează lucrarea de amplasare a separatoarelor de sensuri, pe DN39, înainte de data de 1 Mai, în zona Lazu, Agigea, Dedeman. Nu avem probleme deosebite de mobilizare sau de personal", a declarat Marin Dima, șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Constanța.

Probleme au fost raportate și în ceea ce privește plajele, fiind înregistrate întârzieri din cauza vremii nefavorabile, care însă vor fi recuperate în timp util.

"Având în vedere că în intervalul 10 martie - 1 aprilie s-au înregistrat fenomene meteo de intensitate medie și mare, respectiv furtuni care au afectat litoralul, desfășurarea activității de pregătire a suferit întârzieri care vor fi recuperate până la data de 1 mai. Până în prezent, au fost predate către utilizatorii de plaje un număr de 319 subsectoare închiriate reprezentând 100% din contractele existente care se supun procedurii de predare la începutul sezonului estival", afirmă Hristu Uzun, directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral.

În perioada 28 aprilie - 1 mai, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța va asigura permanența în cadrul serviciului de preluare sesizări, la numărul de telefon 0241.550.550, dar și o echipă de control în cazul apariției unor solicitări sau evenimente deosebite.

Vești bune vin din partea meteorologilor, care au anunțat că vremea va fi perfectă pentru vacanță, astfel că turiștii nu trebuie să se îngrijoreze că ploaia le va strica planurile. Cu toate că în zilele următoare temperaturile vor scădea ușor, în week-end soarele nu va părăsi cerul, iar vântul va bate slab.

"Avem 27-29 de grade maxim în județul Constanța, iar pe litoral vor fi aproximativ 22 de grade. Din păcate, pe trecerea unui fond mai rece și care o să aducă puțină instabilitate pe zona Constanței, fără a aduce mari cantități de apă. Sâmbătă, duminică și luni vremea se va răcori, dar vremea va fi frumoasă. Maximele pe litoral vor fi undeva până la 19 grade Celsius, iar în județul Constanța până la 24 de grade. Vântul va bate slab și moderat, vremea este perfectă pentru vacanță", a precizat Marius Coțofan, directorul Centrului Regional Meteorologic Dobrogea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6396 secunde