Cât de periculos este orașul Constanța noaptea

3461
3
Cât de periculos este orașul Constanța noaptea - violentastrazi-1315335895.jpg

Potrivit adjunctului șef din cadrul Poliției Municipiului Constanța, comisar șef Dănuț Pisică, pe parcursul sezonului estival 2011
s-a semnalat un număr redus de cazuri de violență spre deosebire de perioada similară a anului trecut. Anual se înregistrează o scădere vizibilă privind numărul agresiunilor. Se consemnează un număr mai mic de cazuri în 2010 decât în 2009, respectiv în 2011 decât în 2010, fapt ce este un lucru liniștitor pentru cetățeni.
"Orașul Constanța este un caz fericit din acest punct de vedere. Nu s-au înregistrat cazuri de violență extremă", a declarat pentru "Cuget Liber", comisar șef Dănuț Pisică. Cu toate acestea, de la începutul anului și până în prezent, trei persoane au murit în urma agresiunilor fizice, mai puține față de anii anteriori.

Alcoolul, cauza violențelor fizice și verbale!
Potrivit oamenilor legii, principalul motiv care conduce către un comportament violent este consumul de alcool. Acesta declanșează agresivitatea și astfel se ajunge la scandaluri și bătăi.
Potrivit comisarului șef Dănuț Pisică, cele mai predispuse zone din Constanța sunt cartierul CET, prelungirea Bvd. 1 Mai, strada Nehoiului și cartierele mărginașe, însă nu sunt fapte cu relevanță în ceea ce privește violența fizică. Din punct de vedere social, scan-dalurile sunt reprezentative zonelor sărace, familiilor cu deficit financiar, lipsa banilor constituind pentru aceștia fondul certurilor grave.

Cum să ne ferim de agresiunile fizice, de pe străzi!
Poliția Municipiului Constanța desfășoară zilnic activități pentru prevenirea și siguranța cetățenilor cu privire la agresiunile fizice atât de pe timp de zi cât și de pe timp de noapte. Agenții de poliție patrulează pe întreaga zonă a municipiului, cu accent pe zonele predispuse violențelor și recunoscute ca fiind zone periculoase.
Potrivit ghidului poliției, atunci când vă deplasați după lăsarea întunericului, este bine să fiți însoțiți de o altă persoană, să vă alegeți traseul cu grijă, evitând locurile mai puțin circulate, parcurile, zonele slab iluminate sau unde se consumă băuturi alcoolice.
Se recomandă să evitați discuțiile în contradictoriu, pe stradă, cu persoane necunoscute sau în stare de ebrietate și să nu ripostați la agresivitatea verbală a acestora.
De asemenea, sunteți sfătuiți să ocoliți grupurile de persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau cele care manifestă un comportament agresiv.
Ascultatul muzicii la căști atunci când sunteți pe stradă vă poate face rău. "Neauzind ce se petrece în jurul vostru, puteți deveni ușor o țintă a infractorilor", spun polițiștii.
De asemenea, polițiștii vă recomandă să nu consumați băuturi alcoolice pe stradă. "Fapta constituie contravenție și, totodată, vă poate induce un comportament agresiv. În astfel de situații, de regulă, de la o banală ceartă se ajunge la loviri, vătămări și chiar omor. Consumând alcool în exces veți avea și o capacitate de reacție redusă și puteți deveni cu ușurință victima unui accident rutier, tâlhărie, viol", ne sfătuiesc oamenii legii.
În cazul în care sunteți acostați sau atacați pe stradă, polițiștii vă recomandă să cereți sprijinul celorlalți trecători sau să intrați într-un magazin, să strigați cât puteți de tare pentru a-i alarma pe cei din jur. Iar dacă ați fost martorii unor manifestări violente, anunțați imediat Poliția. Protejând agresorii prin tăcere le dați prilejul să comită și alte fapte de acest gen.



Comentează știrea

nicu
7 septembrie 2011
hotii de buzunare

de ce nu este nici un politist in statia de autobuz din gara .sunt 30 de hoti de buzunare si vanzatori de tigari vandute la negru

anti mizerie si gunoaiele din centrul si zona peninsulara
7 septembrie 2011
doresc sa protestez impotriva nesimtirii primarului, a parazitismului angajatilor primariei si neimplicarea generala a insti tutiilor subordonate primariei

1, sa va fie rusine ca orasul asta e plin de maidanezi si gropi de gunoi chiar si in plin sezon estival,2,politia locala nu se implica cu mai nimic in solutionarea problemelorscandalurilor nocturne,3,majoritatea angajatilor primariei freaca menta in birouri,nu conteaza ca acum e vara,asa fac si iarna si primavara...sunt doar cateva din nemerniciile aruncate asupra bietilor constanteni de cand a venit ciiuma mazareasca...iata si problema carutelor care merg de-a valma cu gunoaie si peturi -asta cand nu fura -merg rromii sau aia de la tzara nestingheriti de nimeni prin oras,desi e interzis de lege,problema e tot in raspunderea primariei si a politiei locale care e in subordinea lui mazare acum ...ce draku faceti, putorilor?

Alin
8 septembrie 2011
Alcoolul, cauza violențelor fizice și verbale!

"Daca soldatii ar fuma n'ar mai bombarda si masacra!"

Articole pe aceeași temă

Vineri, 26 Noiembrie 2010
Stire din Social : Se scumpește căldura
Pagina a fost generata in 0.5534 secunde