Carmen Dan, despre cazul polițistului pedofil: "Toți acei șefi, care au ascuns problemele sub preș, ar trebui să facă un pas înapoi"

509
Carmen Dan, despre cazul polițistului pedofil:

Articole recomandate

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a remarcat marți că niciun șef din Poliție nu a făcut un pas înapoi, la o zi după ce le-a solicitat acest lucru, în contextul generat de depistarea polițistului acuzat că a agresat sexual doi minori în cartierul Drumul Taberei.

"Până acum am decât informațiile pe care le cunoașteți și dumneavoastră, date aseară de purtătorul de cuvânt al Poliției. Nu am văzut pe nimeni să facă un pas în spate, probabil că au apreciat că nu există responsabilitate", a declarat Carmen Dan la sediul MAI.

Ministrul de Interne a precizat că l-a informat și pe premier despre situație și măsurile dispuse, dar și că urmează să aibă o întâlnire cu specialiștii din cadrul Centrului de Testare Psihologică pentru a discuta despre acest caz.

Luni, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, i-a cerut șefului Poliției Române să spună, până miercuri, cât de serioase și de riguroase au fost testările psihologice în cazul polițistului de la Brigada Rutieră bănuit de pedofilie, ce calificative profesionale a primit acesta în ultimii ani și cum a fost posibil ca din 1990 să nu fie observat comportamentul lui.

Prin purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, ministrul a transmis că este nevoie de o reformă adevărată în sistem.

"Este nevoie de o reformă adevărată și vom vedea dacă această reformă va putea fi făcută cu aceleași persoane care au condus acest sistem în ultimii ani. Ministrul de Interne a decis că, până ce se va termina această diagnoză de sistem, toți acei șefi, care de-a lungul timpului au ascuns problemele sub preș, ar trebui să facă un pas înapoi", a afirmat Dajbog.

Agentul de poliție a fost reținut, luni, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pentru două infracțiuni de agresiune sexuală asupra unor minori.

"La data de 8.01.2018, procurori criminaliști din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru o perioadă de 24 de ore față de inculpatul S.E. sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de agresiune sexuală", informa un comunicat al Parchetului transmis AGERPRES.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, inclusiv cu privire la eventuala implicare a persoanei în cauză în fapte similare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1435 secunde