Carmen Dan, către studenții Academiei de Poliție: MAI este ținta unor atacuri repetate. Nu trebuie să vă timoreze

220
Carmen Dan, către studenții Academiei de Poliție: MAI este ținta unor atacuri repetate. Nu trebuie să vă timoreze - carmendan-1538133610.jpg

Articole recomandate

Ministrul de Interne, Carmen Dan, le-a spus studenților care au depus jurământul la Academia de Poliție, că îmbracă această uniformă într-un moment în care MAI este ''ținta unor atacuri repetate'', ''care pot genera diminuarea încrederii populației în această instituție fundamentală a statului''.



"Dragi studenți, dumneavoastră, mai mult decât alți colegi de-ai voștri, îmbrăcați această uniformă într-un moment în care Ministerul Afacerilor Interne este ținta unor atacuri repetate, care pot genera diminuarea încrederii populației în această instituție fundamentală a statului. De ce sau cine are de câștigat de pe urma unei asemenea abordări? Acestea sunt întrebări care nu merită să primească răspuns în acest cadru în care ne aflăm astăzi, dar știu că sunteți atenți la ceea ce se întâmplă în spațiul public și este normal să fie așa. Tocmai de aceea nu voi ocoli subiectul și vă voi spune câteva lucruri de care vă rog să țineți seamă pe parcursul carierei", a declarat Carmen Dan.

Ea a precizat că a fi ofițer în cadrul MAI presupune responsabilitate și încredere, calități pe care le au numai oamenii puternici.

"A fi ofițer în cadrul Ministerului Afacerilor Interne presupune asumare. Sunt persoane care pot fi ușor de intimidat, dar acest gen de oameni nu au ce să caute în ministerul nostru. Atâta timp cât aveți conștiința împăcată, cât știți că ați acționat în concordanță cu prevederile legale în vigoare, să nu lăsați pe nimeni să vă timoreze, indiferent de cine ar fi vorba. Nimeni nu este mai presus de lege și respectarea ei este singura voastră garanție și în același timp singura voastră protecție. Fiți responsabili din principiu, nu că vă cere cineva! O carieră parcursă cu fruntea sus și cu coloana vertebrală dreaptă este o carieră de succes", a spus ministrul.

Studenții anului I din cadrul Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" au depus, vineri, jurământul, în fața ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, și a reprezentanților structurilor din sistemul de ordine publică și siguranță națională, precum și ai altor instituții publice centrale și locale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.671 secunde