CARE SUNT CELE MAI PERICULOASE CARTIERE DIN CONSTANȚA / Iată harta infracțiunilor

8741
6
CARE SUNT CELE MAI PERICULOASE CARTIERE DIN CONSTANȚA / Iată harta infracțiunilor - fondcartierinfractiuni-1373817997.jpg

Articole de la același autor

Aveți grijă ce lăsați în mașină, mai ales dacă o parcați în Tomis Nord, în Mamaia sau în centrul Constanței, zonele unde, în ultima perioadă, s-au înregistrat mai multe furturi din autoturisme. În schimb, în cartierele CET și Poarta 6, vizați de borfași sunt constănțenii care se cinstesc la un păhărel, iar la plecarea acasă uită să-și păzească buzunarele! 

Odată cu sezonul cald, în municipiul Constanța (dar, trebuie subliniat, și în stațiunile de pe litoral) s-au înmulțit spargerile de autoturisme. Nu trece zi în care oamenilor legii să nu le fie semnalată cel puțin o astfel de infracțiune, hoții furând tot ce apucă: radio-cd-uri, haine, aparate foto, borsete cu acte etc. Și, cum infractorii văd mai multe "oportunități" în zonele aglomerate, în ultimele zile s-au semnalat mai multe astfel de infracțiuni în arealul aflat în competența Secției 2 (respectiv Tomis Nord, Brotăcei, Cireșica, zona Satul de Vacanță etc.), în centrul Constanței și în stațiunea Mamaia. Atenție! Nu înseamnă că restul cartierelor constănțene sunt ocolite, spun oamenii legii. 

"Au fost înregistrate mai multe furturi din auto, atât în timpul zilei, cât și pe timpul nopții, din cauza neglijenței manifestate de proprietari, care nu și-au asigurat mașinile cu sisteme de alarmă și au lăsat la vedere bunuri și valori", au precizat reprezentanții Poliției Constanța. Multe dintre aceste furturi sunt înregistrate cu autor necunoscut, în prezent polițiștii efectuând cercetări pentru identificarea hoților. 

Barurile rău famate, "păzite" de tâlhari 

Alte cartiere, alte probleme. În cartierele mărginașe, infractorii își îndreaptă atenția către localnici. Astfel, potrivit polițiștilor din cadrul Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Constanța, au fost primite plângeri de la constănțeni că au fost tâlhăriți la ieșirea din baruri. Este vorba despre localuri rău famate din zonele CET, Poarta 6, piața Griviței, unde cei care apreciază licoarea lui Bacchus sunt urmăriți la ieșirea din baruri și buzunăriți. În aceste dosare, însă, identificarea autorilor este mult îngreunată de starea de ebrietate a victimelor. 

În schimb, în ceea ce privește buzunărelile, hoții operează, cu predilecție, după cum este cunoscut deja, în zona Gării Constanța și pe traseele autobuzelor 100, 40, 43 și 48. 

Secția "fruntașă" la reclamații între vecini 

În schimb, în cartierele Km 4-5, Km 5 sau Abator, cele mai mari probleme ale locatarilor sunt cu… vecinii. Astfel, ne-au mărturisit oamenii legii, Secția 5 Poliție este "fruntașa" municipiului în ceea ce privește reclamațiile privind divergențele dintre locatari, fie privind locurile de parcare, gălăgia sau alte neînțelegeri care ar putea fi soluționate pe cale amiabilă. 

Hoții din alte județe fură din magazine 

Un alt tip de infracțiune care a înregistrat, în ultima perioadă, o creștere, este reprezentat de furturile din hipermarketuri. Este vorba despre unitățile comerciale de pe Bulevardele Aurel Vlaicu și I.C. Brătianu. Faptele sunt comise de hoți proveniți din alte județe (de exemplu, Botoșani, Tulcea), care fură, în general, alimente și cosmetice. 

Aceasta este, în linii mari, o hartă a infracțiunilor comise în municipiul Constanța, în funcție de cartiere. Dar, așa cum subliniam și în rândurile de mai sus, și după cum au subliniat și oamenii legii, nu înseamnă că celelalte zone sunt ocolite. 

Furturile din locuințe nu au fost menționate pentru niciunul dintre cartiere. Și asta pentru că, la acest capitol, infractorii nu au "preferințe" în funcție de zone, ci țin cont de amplasament - sunt vizate apartamentele de la etajele inferioare - și de vizibilitatea de la stradă, fiind "vizitate" locuințele unde spațiile verzi le oferă un adăpost. 

Comentează știrea

ct
15 iulie 2013
evaziunea

cine administreaza parcarea de la plaja modern? 3 lei/ora ,fara bon fiscal,fara nimic ....evaziune fiscala la greu.... garda financiara unde e? alearga tiganii care vand porumb pe plaje?

admirator
15 iulie 2013
cam ciudat articol

In primul rand, sa completez cele spuse de "ct": cei care au inchiriat plaja, s-au angajat prin contract, sa o si pazeasca. Cum indrazneste primarul sa-i lase in pace pe tovii respectivi, dar sa se angajeze personal (in fruntea unor servicii repressive?!!!) sa fugareasca negustorii ambulanti (fara autorizatii) pe plaja? In mod normal, trebuia reziliate contractile celor ce nu s-au achitat de sarcini... (Vedeti serilalul de la fiecare stiri protv... aproape zilnic, sau cel putin in week-end; mazarelul e present, cu animatoarele lui, cu partizanele -cam fanate- si cu caraulele...Plateste la greu pentru publicitate; mai ales ca la stiri nu mai apar norii, ploaia sau vantul ce deranjeaza plaja... Totul e minunat aici...) Dar biletele (ne)livrate de soferii de maxitaxiuri, cine le smantineste? Garda Financiara? ANAF? Apoi, v-ati gandit ca harta asta, pe care o publicati poate influenta pretul locuintelor din zona? Daca va da cineva in judecata pentru contrapublicitate? Si va cere despagubiri? Nu vi s-a intimplat pina acum? Nu e timpul pierdut...

hmm
15 iulie 2013
militia

Militia stie de probleme, dar nu intervine, mai ales la astea mici in care se stie autorul si se poate opri evolutia scandalului. Dar ce le pasa lor? Trebuie sa ne omoram in cartier ca sa vina un militian in zona.

Constanteanu Moldoveanu
15 iulie 2013
dar zona Primarie, nimic??

Eu zic ca s-a omis pe nedrept zona Primaria Constanta unde s-au inregistrat cele mai multe hotii si talharii :)

pensionara
15 iulie 2013
Atentie!

Pe str Suceava si imediata vecinatate se talharesc femeile ziua in amiaza mare, fara politie sau paza. Se stie si nimeni, NIMENI nu face NIMIC!!!

mihaela
16 noiembrie 2013
furt auto

pe strada dispensarului,ziua la 14.30,mi-a furat masina .alarma urla,nu s- a speriat hotul,norocul meu,l-am vazut,am fugit dupa masina,si daca nu se speria de un echipaj de politie...nu imi venea sa cred ce vad.a facut o greseala si i-a murit motorul,

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8503 secunde