Care era traseul MITEI la UMC

1706
3
Care era traseul MITEI la UMC - suspectimitaumc23-1379662213.jpg

Articole de la același autor

În această dimineață, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au formulat propunerea de arestare preventivă în dosarul deschis privind faptele de corupție din interiorul Universității Maritime Constanța. Astfel, procurorii propun arestarea preventivă a lectorului universitar Emilian Anatoli Costache (pentru luare de mită), a lui Florin Mereuță, absolvent al universității, pentru trafic de influență și a 11 studenți, pentru cumpărare de influență. 

Potrivit anchetatorilor, în locuința profesorului au fost găsite 17 lucrări de examen ale studenților, pe care era menționat doar numele, anul de studiu și facultatea, cerințele lucrării dar niciun răspuns; și, cu toate acestea, cataloagele oficiale au arătat că studenții au obținut note de trecere.

De asemenea, potrivit procurorilor, Florin Mereuță ar fi fost cel care intermedia "aranjamentele" dintre profesori - studenți. "Deși nu are niciun loc de muncă, nicio sursă de venit, în locuința lui a fost găsit, într-o agendă, aproape un miliard de lei, în diverse bancnote: 15.000 de euro, 20.000 de lei și 2.500 de dolari", ne-au precizat anchetatorii. Totodată, absolventul UMC ar fi fost cel care mergea, în unele cazuri, în locul studenților la examen. Anchetatorii verifică, de asemenea, dacă acesta intermedia și pentru alți profesori "aranjamente" similare.

Din spusele anchetatorilor, studenții ar fi plătit pentru examene sume între 100 și 1.000 de euro. Este vorba de studenți atât de la zi, cât și de la învățământ frecvență redusă.

Comentează știrea

punisher
20 septembrie 2013
la zid cu astia

Sa le dea 20 de ani la toti, plus confiscat tot ce au. Altii invata de le bubuie creierul si n-au loc de scursurile astea. Auzi tu, un miliard, si asta era doar curierul, sageata daca vreti. Cred ca e timpul sa se faca curatenie, ne-am saturat de gunoaie. Daca ar fi dupa mine i-as spanzura in parcul Tabacariei pe nenorocitii astia, fara nici cea mai mica farama de compasiune, nici pentru ei si nici pentru familii pentru ca e clar ca toata lumea stia. Au distrus intregul sistem de invatamant ca sa se umple de bani si, nici macar dupa ce au reusit nu s-au oprit !

ghhf
20 septembrie 2013
gfdgfdgfd

intermediari sunt mai multi decat profesori

Unu
20 septembrie 2013
pt nr. 1

Coruptia... asta-i boala veche si grea, scapi de ea doar daca pleci din tara sau treci in lumea celor drepti....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.328 secunde