Captură uriașă a Poliției de Frontieră la Agigea. Valorează 1 milion de euro

Sâmbătă, 22 August 2020, 11:07
348
Țigări de contrabandă, în valoare de un milion de euro, au fost găsite de polițiștii de frontieră într-un container cu obiecte de mobilier, care a ajuns în Portul Constanța Sud Agigea.


Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, pe data de 19 august, în Portul Constanța Sud Agigea, a fost verificat un container, selectat în baza unei informații, de către polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere.


Conform documentelor de transport, containerul trebuia să fie încărcat cu mobilier din material plastic, având ca proveniență Emiratele Arabe Unite.


"La deschiderea containerului, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au constatat că în partea din față se aflau cutii care conțineau obiectele de mobilier menționate în documente, iar restul containerului fiind încărcat cu cutii de carton ce conțineau țigări de proveniență Duty Free", se arată în comunicat.


Containerul a fost transportat la sediul Gărzii de Coastă, unde autoritățile au făcut un inventar al acestuia. Astfel, au fost găsite 412.050 pachete cu țigări, în valoare de 4.944.600 lei (aproximativ 1.021.600 euro). Țigările au fost confiscate.


În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului din cadrul Curții de Apel Constanța, fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.
Pagina a fost generata in 0.3241 secunde