CAPTURĂ LA GRANIȚĂ / Marfă de contrabandă adusă din Turcia, confiscată de polițiști

404
CAPTURĂ LA GRANIȚĂ / Marfă de contrabandă adusă din Turcia, confiscată de polițiști - capturalagranita-1419189169.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii giurgiuveni au ridicat de la pasagerii unui autocar cu turiști ce se înapoia din Turcia, sute de pantofi sport, parfumuri și accesorii ce purtau însemnele unor mărci protejate, susceptibile de a fi contrafăcute.

Sâmbătă dimineață, în jurul orei 05.30, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Poliția Municipiului Giurgiu și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Giurgiu au desfășurat o acțiune pentru combaterea achizițiilor și transportului de produse alimentare și nealimentare din import fără documente legale, având în vedere accentuarea fenomenului infracțional evazionist în preajma sărbătorilor de iarnă.

Astfel, polițiștii au oprit pe Drumul Național 5, la ieșirea din municipiul Giurgiu, un autocar aparținând unei firme de transport public de persoane ce efectua curse regulate pe relația Turcia – România și retur.


Întrucât existau suspiciuni de introducere în țară de mărfuri care nu au documente de proveniență legale și susceptibile de a fi contrafăcute, polițiștii au condus autocarul la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu pentru efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport și al pasagerilor.


În urma controlului au fost identificate 760 de perechi pantofi sport purtând mărci protejate pe teritoriul României, 1.300 bucăți fermoare ce purtau însemnele unor mărci protejate, 32 de parfumuri, bunuri susceptibile de a fi contrafăcute, precum și 184 bucăți cămăși diferite mărci, produse alimentare (300 kilograme halva, 50 kg piper roșu, 10 kg condimente, etc.) și 600 de țigarete, fără documente legale de proveniență.


Polițiștii au ridicat bunurile în vederea continuării cercetărilor, au întocmit în cauză un dosar penal pentru punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată și au aplicat șapte sancțiuni contravenționale în valoare de 7.000 lei.


Totodată, au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor 41.62 gr. bijuterii din metal galben, nedeclarate, găsite asupra unui pasager al autocarului, acesta fiind sancționat contravențional pentru introducerea în țară de bijuterii nemarcate pe teritoriul României.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3187 secunde