Cantitate imensă de țigări, confiscată după o urmărire cu focuri de armă!

234
Cantitate imensă de țigări, confiscată după o urmărire cu focuri de armă! - dddd-1582636533.jpg

Articole recomandate

Peste 5 milioane de țigări de contrabandă au fost confiscate în urma unei acțiuni a polițiștilor din Suceava. Aceștia au urmărit, mai mult de un kilometru și jumătate, o mașină care a mers cu spatele, șoferul încercând să fugă. Un tânăr de 26 de ani, care transporta țigări cu o mașină radiată din circulație, a fost prins după ce s-au tras șase focuri de armă, relatează Observator.

Anchetatorii aveau informații că, dintr-un imobil tip hală din localitatea Moara, a fost încărcată o cantitate mare de țigări de proveniență extra-comunitară, într-o autoutilitară tip bus, care ulterior s-a deplasat în direcția orașului Gura Humorului. "Polițiștii au organizat un filtru pe DN 2E, în localitatea Capu Codrului, județul Suceava și, la ora 18.35, au oprit autoutilitara. În momentul în care polițiștii au efectuat semnalele regulamentare de oprire, conducătorul auto a oprit brusc, după care a cuplat transmisia vehiculului în retur și a efectuat manevra de mers cu spatele, spre Fălticeni, cu intenția de a se sustrage controlului. S-a pornit în urmărirea autoutilitarei, acțiune ce s-a desfășurat pe o distanță de aproape 1.500 metri, pe DN 2E, aceasta rulând în viteză cu spatele, cu intenția de a scăpa de echipajul de poliție", a transmis, marți, Inspectoratul General al Poliției Române.

Sursa citată a precizat că, întrucât conducătorul autoutilitarei nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate de echipajul rutier, "polițiștii au efectuat uz de armamentul din dotare, după ce în prealabil au efectuat somațiile legale, prin intermediului sistemului acustic al autospecialei, trăgând șase focuri (trei de avertisment în aer și trei asupra pneurilor autoutilitarei), fără a fi înregistrate victime omenești".

"Autoutilitara nu a mai putut continua deplasarea, astfel că a pătruns cu spatele pe o stradă, unde a lovit gardul unei locuinței, reușindu-se aici blocarea vehiculului. Persoana aflată la volan, un bărbat de 26 ani, din orașul Vicovu de Sus, a ieșit pe geamul portierei stânga a autoutilitarei și a sărit în curtea unei locuințe, încercând să fugă, dar a fost prinsă de polițiști, imobilizată și încătușată", au mai transmis polițiștii.

Autoutilitara era încărcată cu 2.092.720 de țigarete de proveniență extra-comunitară, constatându-se, în urma verificărilor, că fusese și radiată din circulație la data de 28.12.2018. Totodată, s-a stabilit că plăcuțele cu numere de înmatriculare sunt atribuite unui alt vehicul.

Bărbatul de 26 de ani a fost reținut și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6174 secunde