Candidații pentru șefia DNA vor susține interviurile în fața lui Tudorel Toader, de luni

178
Candidații pentru șefia DNA vor susține interviurile în fața lui Tudorel Toader, de luni - dna1535128035-1535876830.jpg

Articole recomandate

Cei șase candidați pentru funcția de procuror-șef al DNA vor susține, luni și marți, la orele 11:00, respectiv 8:30, interviurile în fața comisiei prezidate de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Ministerul Justiției a anunțat miercuri că toți cei șase candidați la funcția de procuror-șef al DNA au fost declarați admiși în etapa interviurilor. Este vorba despre Paula – Nicoleta Tănase, Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea, Andrei Bodean, Adina Florea Și Sorin Armeanu.

Potrivit MJ, Sorin Armeanu, Andrei Bodean și Adina Florea vor susține un interviu la sediul Ministerului Justiției în data de 03 septembrie 2018, începând cu ora 11.00. Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea și Paul Nicoleta Tănase vor susține interviul în fața comisiei prezidate de Tudorel Toader în data de 04 septembrie 2018, începând cu ora 08.30.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat,săptămâna trecută, că îi cunoaște pe unii dintre candidații înscriși în concursul pentru ocuparea funcției de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), că le cunoaște "evoluțiile profesoinale", dar și "atitudinile etice, morale".

Propunerea/propunerile ministrului justiției va fi/vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii – Secția pentru procurori, în vederea obținerii avizului acestei instituții. Ulterior obținerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiției înaintează propunerea președintelui, în vederea numirii în funcția de conducere.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, declara că așteaptă de la candidații pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție un plan managerial care să conțină starea actuală a DNA, măsurile de îmbunătățire a activității și un grafic privind realizarea măsurilor.

El susținea că exact acest lucru le-a lipsit celor patru candidați care au susținut interviul pentru acest post.

Cei patru candidați pentru postul de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție au fost Florentina Mirică, procurorul șef al Serviciului combatere a corupției în justiție din DNA, procurorul șef adjunct al DNA Marius Iacob, procurorul șef al Secției judiciare penale din DNA Elena Grecu și Cristian Lazăr, adjunctul Secției de urmărire penală și criminalistică din Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Prima selecție pentru postul de procuror-șef al DNA a început în 9 iulie, imediat după anunțul privind semnarea decretului de către președintele Klaus Iohannis pentru revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8587 secunde