Când îți poate anula poliția rutieră permisul de conducere

23555
Când îți poate anula poliția rutieră permisul de conducere - fondsoferifarapermis1-1429027394.jpg

Articole de la același autor

Anularea permisului de conducere este una dintre cele mai grave sancțiuni pentru un șofer. Potrivit Codului Rutier, anularea permisului de conducere se dispune dacă titularul a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, pentru o infracțiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârșită ca urmare a încălcării regulilor de circulație. De asemenea, cu permisul anulat se pot alege și șoferii care conduc un autoturism neînmatriculat sau cu număr de înmatriculare fals sau cei care conduc deși au o îmbibație alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge. În plus, unui conducător auto îi poate fi anulat permisul dacă părăsește locul accidentului sau dacă șoferul modifică sau șterge urmele accidentului. 


De asemenea, permisul poate fi anulat și dacă titularul conduce un vehicul necorespunzător categoriei pentru care deține permis. Cu dosar penal și cu posibilitatea anulării permisului se pot alege și șoferii care conduc deși aveau permisul sus-pendat sau șoferii care refuză recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În plus, dacă un șofer consumă băuturi alcoolice sau substanțe stupefiante după producerea unui accident cu victime, acestuia i se poate anula permisul. Permisul de conducere aste anulat și în situația în care titularul acestuia decedează. 


Dacă instanța de judecată dispune anularea permisului de conducere, pentru a putea circula pe drumurile publice este necesar să obțineți un alt permis. Însă vestea bună este faptul că nu mai trebuie să urmați cursurile unei școli de șoferi, ca șoferii începători, ci vă puteți prezenta direct la examen cu dosarul întocmit.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 14 Aprilie 2015
Stire din Eveniment : Șoferi, atenție! ANUNȚ IMPORTANT
Pagina a fost generata in 0.6022 secunde