Cămătăria, interzisă prin lege. Cămătarii riscă închisoare de la 6 luni la 5 ani

487
Camera Deputaților a adoptat astăzi propunerea legislativă privind interzicerea activității de cămătărie, fiind înregistrate 168 de voturi "pentru", 98 "împotrivă" și 10 abțineri, informează Mediafax.

Proiectul de lege, care prevede că activitatea de cămătărie se va pedepsi cu închisoare de la 6 luni la 5 ani, a fost inițiat de parlamentari ai PDL și ai minorităților naționale.

Textul legislativ precizează că "prin camătă se înțelege dobânda excesivă pe care o ia cămătarul pentru sumele date cu împrumut", iar cămătarul este definit ca fiind "persoana care dă împrumuturi bănești în schimbul unei camete".

Inițial, proiectul de lege prevedea sancționarea cămătarilor cu închisoare de la 1 an la 3 ani, însă deputații juriști au propus ca sancțiunea să fie de închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Proiectul de lege a fost inițiat de deputați ai PDL, printre care Marius Dugulescu, Adrian Gurzău, Petru Movilă, Daniel Bărbulescu, dar și de doi deputați ai minorităților naționale, Amet Aladin și Mircea Grosaru.

Proiectul de lege care interzice activitatea cămătăriei a fost respins de Senat, dar Camera Deputaților este for decizional.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Ședință la PDL Constanța
Luni, 17 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : "Bian trebuie exclus din PDL"
Pagina a fost generata in 0.6466 secunde