Cadrele militare disponibilizate, acuzații dure la adresa MApN. "Ne sunt furate pensiile"

4631
9
Cadrele militare disponibilizate, acuzații dure la adresa MApN.
Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) lansează un atac virulent la adresa MApN, pe care îl acuză de "furt". Potrivit președintelui SCMD, col. (r) dr. Mircea Dogaru, prin Legea 329/2009, militarilor li s-a "furat dreptul la muncă". 


"Furt calificat, executat cu avizul unui jurist colonel MApN, detașat ca director în Ministerul Muncii. Vinovații au fost și sunt numai la MApN, dar consecințele sunt suportate și de polițiști și de servicii. Sfidând Legea - Statut, ne-au furat dreptul la asistență medicală gratuită și medicamente gratuite, obligându-ne, ilegal, la plată. La MApN ne-au furat drepturile decurgând din grupele de muncă, neaplicând ambele hotărâri de guvern cumulate (HG 1294 si HG 1016). În 2013, am obținut Legea 241 - reparatorie, dar ne-au furat dreptul la indexare. 


În 2015, am obținut Legea Pensiilor Militare de Stat (L 223/2015) pe care juriștii și finanțiștii MApN au torpilat-o, strecurând, neconstituțional, o întreagă OUG în 30 de articole. Ne-au furat: scăzând limita de la 100% la 85%; scăzând baza de calcul de la 80% la 65% și înlocuind totalitatea veniturilor brute impozabile ale activilor, la care trebuia să ne aliniem, cu solda netă de grad și funcție, pe care le-am avut, doar unii dintre noi (cei ieșiți la pensie până în ianuarie 2011), înainte de a fi transformați în asistați social. La protestele organizate de SCMD, care au produs intervenții în Camera decizională, au încercat să ne fure, băgând, în baza de calcul, pensia privată (suplimentară), instituită în 1967, prin Decret Prezi-dențial, ca altceva decât Pensia Militară de Stat, și Ordinul Meritul Militar", se arată în comunicatul de presă al SCMD.


Sindicatul reclamă faptul că "astăzi, în fața votului iminent din Camera Deputaților, minunații juriști ai Armatei au venit cu altă găselniță de furt calificat. Au băgat în baza de calcul partea civilă a pensiei militare, pentru care Casele Sectoriale de Pensii ale MApN, MAI și SRI fac doar oficiul de poștaș. Adică drepturile cuvenite pentru ce s-a lucrat după ieșirea la pensie, folosind termenul «vechime cumulată»".


Cadrele militare disponibilizate acuză că juriștii și finanțiștii Armatei s-au împotrivit și se împotrivesc aplicării Legii/223/2015, spre "a nu fi descoperite actele penale înfăptuite în aplicarea OUG 1/2011". "Vă reamintim că, atunci când s-au indexat pensiile, nouă ni s-a indexat doar partea civilă, adică adaosul, nu și pensia militară. Legal, trebuia, astăzi, să ne aliniem cu pensia militară la situația activilor, partea civilă, rămânând neschimbată și adăugată, ulterior, calculului. Întrebarea care se pune, este de ce o fac? De ce juriștii și finanțiștii Armatei își lovesc, în mod constant, cama-razii? Din prostite, din ticăloșie, din servilism, din ură față de celelalte specialități din Armată, MAI, Servicii?", se mai arată în comunicatul de presă al SCMD. 


Mai mult decât atât, cadrele militare avertizează că dacă nu se va remedia situația prin amendamentul la lege ce va fi dezbătut astăzi în Comisia pentru Egalitate de Șanse a Senatului, membrii SCMD vor ieși în stradă împotriva MApN, solicitând ministrului Mihnea Motoc demiterea și punerea sub anchetă a tuturor juriștilor ministerului.


Comentează știrea

savu
20 septembrie 2016
lasa-ne

Cum sa avem credibilitate cand suntem reprezentati de un boschetar ,slinos ca Dogaru sluga PSD-ista si vedeta la Antene

Palaz
20 septembrie 2016
Mincinosii

Aveți pensiile foarte mari , după ce că nu cotizați la sistemul de pensii că de voi aveți pensii speciale m-ai aveți tupeul să strigați în gura mare că nu vă convine aia s-au aia , cotizați ca toată lumea și pe urmă o să primiți după cum ați cotizat zi plus că voi nu aveți stadiul complet de cotizare, ieșiți la pensie la 45-50 de ani și apărați țara cu sticla în mână, rușine să vă fie !

Adi
20 septembrie 2016
Nu

Nu la pensii ar trebui sa le stea gandul, ci la cat de satisfacuti sunt in relatia cu partenerul de viata. https://fanaca.wordpress.com/2016/09/19/pe-unele-femei-le-doare-in-p/

gh
20 septembrie 2016
pensii

Eu stiu ca pensia in armata era 65% din venitul normal pe o luna, ceeace consider ca era si este corect deoarece ar exista bani si pentru noii veniti in sistem. Grav este si faptul ca ne-am batul joc de gradele militare zeci de mii de generali, colonei etc. Grav este ca inaitea militatilor ce toti au o disciplina si rigurozitate sunt militienii si numai zic de procurori iar voi nu faceti nimic in acest sens.

m-ai aveți tupeul....
20 septembrie 2016
..aia s-au aia

Vezi din ce cauza ai pensia mica ? Ca esti analfabet,neinformat si in plus ai gura plina cu otrava.

Răspuns la: Mincinosii
Adăugat de : Palaz, 20 septembrie 2016
Aveți pensiile foarte mari , după ce că nu cotizați la sistemul de pensii că de voi aveți pensii speciale m-ai aveți tupeul să strigați în...
Palaz
20 septembrie 2016
Vă rog să nu băgați în seamă cuvintele mele deoarece sunt cretin

În dimineată asta m-am trezit tîrziu și nu am măturat prin casă, motiv pt. care nevastă-mea mi-a dat două făcălețe în cap și nu mi-a dat nimic să mănînc. Deci ăsta e motivul pt. care fac paraziți pe aici. Deși știu foarte bine că militarii nu au pensii speciale (primarii și parlamentarii pot avea pensii speciale, dar militarii nu au desfășurat altă activitate ca să primească două tipuri de pensie, din care una specială), m-am raliat meschinăriei unor posturi TV care spun că militarii au pensii speciale în scopul de a crea dezbinare în acest popor. Încă o dată vă asigur că ceea ce am scris mai sus nu e numic altceva decît o dovadă a faptului că sunt cretin, precum și o dovadă că aproape zilnic primesc făcălețe în cap de la nevastă-mea.

salariat
20 septembrie 2016
pensii

treptat, dupa revolutie, codul muncii s-a cam desfiintat astfel ca au disparut sporuri, nr zile concediu de odihna il au toti la fel, incompetenta cu diploma- facultate este la loc de cinste. codul muncii s-a desfiintat din cauza trantorilor si escrocilor care vor munca putina si salarii in euro!

DODO
20 septembrie 2016
vorbim discutii

hai sa dea cineva citeva exemple de pensii ( cu toate detaliile ) si apoi sa facem comparatie caci la munca clar , armata nu a rasturnat muntii ci numai asa de dragul sporurilor Asa vor disparea suspiciunile

Mareșal
20 septembrie 2016
BEȚIVII DIN ARMATA VOR PENSII MARI

Huooooooo nesimțiți lor aveți pensii de la 3000 de lei în sus și nu vă ajunge plus că nu ați cotizat la sistemul de pensii, păi și bani vin de la fraieri de la analfabeți și toți ceilalți care susțin sistemul de pensii . M-ai dăvă dracului de zdrențe și bețivi ce sunteți!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8246 secunde