Bunuri în valoare de peste 95.600 lei, confiscate în urma unor acțiuni la frontieră

103
Bunuri în valoare de peste 95.600 lei, confiscate în urma unor acțiuni la frontieră - p-1526210079.jpg
Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit, în ultimele 24 de ore, 235.400 țigarete( 11.770 pachete) de contrabandă, 58 de kg cu tutun aromat pentru narghilea și 13 litri alcool, bunuri pe care trei bărbați au încercat să le introducă ilegal în țară și apoi să le comercializeze pe piața neagră de desfacere. 


Echipa comuna de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița a descoperit 11.504 pachete de țigări de proveniență R. Moldova, pe care un cetățean român a încercat să le introducă în țară ascunse în spații special create în autovehiculul pe care îl conducea.


În ziua de 11 mai a.c., în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, cetățeanul român Ion B., în vârstă de 27 de ani, conducând un autovehicul marca Peugeot, înmatriculat în R. Moldova.


În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, în urma căruia polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au descoperit ascunse, într-un spațiu special amenajat creat prin dublarea peretelui despărțitor dintre cabină și compartimentul de marfă, precum și a pereților laterali ai compartimentului de marfă, 230.080 de țigarete (11.504 pachete de țigări), de diferite mărci, de proveniență R. Moldova.


Întreaga cantitate de țigări, în valoare totală de 52.918 lei, precum și autovehiculul, în valoare de 11.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării , iar tânărul a fost sancționat cu amendă în valoare de 10.000 lei.


Și echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea a descoperit într-un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova, condus de cetățeanul bulgar Nikolay B., în vârstă de 32 de ani, în spătarul banchetei pasagerilor, 58 de pachete a câte un kg fiecare cu tutun aromat pentru narghilea și 13 litri alcool.


Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii bunurilor în valoare totală de 10.120 lei și sancționarea contravențională a tânărului cu amendă în valoare de 5.000 lei.


În data de 11 mai a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Galați, pe timpul unei acțiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de competență, au oprit în trafic, pentru control, pe o stradă din municipiul Galați, un autoturism marca Rover, înmatriculat în Bulgaria, condus de Ion Z., cu cetățenie română și R.Moldova, în vârstă de 26 de ani.


În urma unui control amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, au fost descoperite ascunse, în spații special amenajate în bord, 5.320 țigări cu timbru de acciză R. Moldova și Duty Free.


Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii țigărilor în valoare totală de 1.600 lei, precum și indisponibilizarea autoturismului, în valoare de 20.000 lei, în vederea confiscării.


În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.
Cercetările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în aria infracțională.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3201 secunde