BUNI DE PLATĂ! Mii de cereri de despăgubiri, în urma incendiilor din Australia

447
BUNI DE PLATĂ! Mii de cereri de despăgubiri, în urma incendiilor din Australia - ddd-1578390845.jpg

Articole recomandate

Autoritățile din domeniul asigurărilor estimează că nota de plată după incendiile din Australia se ridică - din septembrie anul trecut până acum - la circa 700 de milioane de dolari australieni, adică aproximativ 485 de milioane de dolari americani, informează DPA, conform Agerpres.

Consiliul Asigurărilor din Australia a declarat marți că până acum au fost depuse aproape 9000 de cereri de despăgubiri pentru distrugeri și daune, iar bilanțul va crește probabil semnificativ în următoarele zile. Ministrul australian de finanțe, Josh Frydenberg, a declarat în aceeași zi că 20% din cererile primite au fost evaluate, iar dintre cele evaluate, jumătate au fost deja achitate.

Industria asigurărilor "a oferit soluții de urgență clienților afectați" și "un anumit sprijin în numerar", a spus Frydenberg după o întâlnire cu oficiali din domeniu.

Pompierii din sudul și estul Australiei beneficiază de un "scurt răgaz" datorat condițiilor meteorologice mai blânde, dar săptămâna aceasta se așteaptă o nouă intensificare a incendiilor de vegetație și revenirea temperaturilor la peste 40 de grade Celsius, au anunțat marți autoritățile. Serviciul rural de pompieri din statul New South Wales a comunicat că au fost distruse cel puțin 1588 de locuințe, iar alte 653 au suferit daune în actualul sezon de incendii, declanșat în septembrie 2019. În statul Victoria, flăcările au distrus aproape 450 de clădiri. Se așteaptă noi pagube în ambele state, cele mai afectate din Australia, deși noaptea trecută a plouat. Zeci de incendii continuă să se propage și în statul Australia de Sud.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3989 secunde